Äntligen är dom här – ätardagarna!! Dagarna innan ett större lopp när man måste vila och äta för att ladda upp ordentligt! Sista skidpasset är nu avklarat och om inte mindre än tre dagar är det dags för Vasaloppet. Som sagt, det som väntar de kommande dagarna är mat, vila, mat, plugg, mat, vila, mat! Kan det bli så mycket bättre?

 

Jag skulle i och för sig kunna kalla alla dagar för ätardagar för äta tillhör en av mina starkare sidor. Jag äter gärna mycket och ofta och jag har svårt att förstå mig på de människor som inte tycker om mat, alltså de som äter bara för att man måste. För mig är lixom mat livet och det är perfekt att använda Vasan som et ursäkt att få äta lite extra! :D Och extra trevlig känns det nu när jag inte "får" träna utan faktiskt bör vila!

 

Jag har inte ändrat mina matvanor speciellt mycket inför det här loppet mer än att jag under några veckors tid medvetet ätit större portioner kolhydrater men samma mängd protein och fett. Jag äter också lite större mellanmål nu mera. Det är säkerligen inte nödvändigt för Vasaloppet skull för att jag vet att jag får i mig det jag ska, men hur gott är det inte med lite extra? ;) Man får passa på nu när man kan! Och med ”nu när man kan” menar jag att nu när jag tränar ca 10 timmar/vecka så finns det utrymme att äta mer. Det handlar ju om att anpassa intag efter uttag, att göra av med den energin man stoppar i sig...

 

Det kommer jag dock inte att göra de kommande tre dagarna, utan nu ska jag bara fylla på och ladda upp inför den stundande utmaningen. Och jag tror att jag kommer behöva all energi jag bara kan få då en av mina största prövningar hittills i mitt 25-åriga liv väntar. En prövning jag verkligen ser fram emot!

 

Om ni vill följa mig under söndagens lopp kan ni klicka på denna länk:
http://results.vasaloppet.se/2012/?lang=SE

Fylla i mitt namn och/eller startnummer 18036. Jag åker för Axa Sports Club.

 

Vill in peppa mig extra medan jag är där ute och kämpar kan ni skicka en hälsning via länken http://www.alecta.se/vasaloppet2013/.

 

Tanken på att folk jag känner kan följa mig gör mig dock lite nervös, det är som att man verkligen måste prestera då... Meen jag kan inte annat än att köra mitt race, och som Elli sa så är jag ändå så mycket coolar än alla som sitter vid datorn i stället för att vara ute i spåret... ;) Och jag har lovat mig själv att oavsett hur lång tid det tar så ska jag vara stolt och nöjd när jag tar mig över mållinjen. Vasaloppet 2013 here I come!!

 

Och så var helgen redan över... Att tiden alltid ska gå så fort?! Dessutom var ju den här helgen längre än vanligt eftersom vi hade ”ledig” dag i fredags. Jag for runt som en tok på cykeln större delen av dagen och uträttade massa ärenden, tog en sväng på skidorna och spenderade kvällen med några från engelskan. Vi socialiserade och firade att första tentan var skriven. Kul att lära känna vissa lite bättre, vi ska ju trots allt läsa med varandra hela terminen och man vet fortfarande inte vad alla heter, eller ens vilka alla är... Det är helt annorlunda att läsa en fristående kurs i jämförelse med att läsa på ett program när det kommer till att lära känna varandra. Börjar man ett program blir man omhändertagen av äldre kursare och nästan alltid har man mer eller mindre nollning där man snabbt lär känna många. På en fristående kurs förekommer inte detta utan man får själv se till att engagera sig. Det är ju egentligen inga problem, bara det att ingen har tagit tag i det förens nu. Såå tack Andreas för bra initiativ och trevlig kväll!

 

Gårdagen bjöd på en härlig skidturen i vårvädret. Utöver det blev det tvätt, plugg och film. Osocialt. Rätt trist. Välbehövligt!

 

Gick upp hyfsat tidigt idag för att få undan massa plugg men hann inte med mer än att lyssna klart på ljudboken och skriva keywords... Jag fattar inte att allt tar sån tid? Visserligen är jag rätt optimistisk när det gäller tid, men ändå, jag hade räknat med att vara klar med litteraturen under förmiddagen och sitta med fonetiken på eftermiddagen. Men när klockan var halv två var jag fortfarande inte riktigt klar... Drog till skidspåret i stället (utan stavar... Vände hem och åkte tillbaka igen. Andra gången det händer...) och åkte 20 km. Hem igen, skrev klart litteraturuppgiften och for (var bara tvungen att prova hur det känns att använda det mest norrländska ordet som finns...) jag hem till fina Emelie som bjöd på home made sushi! MUMS så gott det var! Ett mycket trevligt avslut på helgen! :)

 

 

Älska sushi - tack Emelie!

 

 

Nu är det dags tänka på refrängen. Ny vecka imorgon. Tentavecka. Vasaloppsvecka. !!!

Blå himmel. En stor sol som till och med värmer. Snö droppar från taken och rasar från träden. Fåglarna kvittrar. De tunnaste vantarna är egentligen för varma. Solglasögon är nästan ett måste för ljuset är så stark. Varmvallan är på. Det känns som vår och jag älskar dagar som dessa (skulle inte vilja byta dom mot nånting annat)! Jag kommer på mig själv med att åka runt och le i skidspåret. Fascinerade hur mycket vädret kan påverka humöret! :) Och det är bara att passa på att njuta, för imorgon kan det lika gärna vara snöstorm och -17 grader (hoppas inte!!!).

 
 
               
 
 
Trevlig helg kära vänner!

Ååh vad underbar känslan är efter att ha klarat av ett riktigt bra kvällpass i skidspåret efter en vecka fullsmockad med plugg! Från att sitta i soffan trött och sliten efter dagens seminarium och tenta till att palla sig ut och åka snabbare än jag tidigare gjort kan ju inte kännas annat än kanonbra! Jag gav skidorna massa kärlek i form av både ny glid- och fästvalla och med en snötemperatur strax under noll, väl packade och glatta spår kändes som att man flög fram. Är det såhär på Vasan nästa vecka kommer förra årets rekordtid slås med hästlängder!

 

Jag har ju tjatat om att det kostar så mycket energi att behöva diagonala och saxa och det är verkligen en otrolig skillnad när man kan, som idag, staka sig i princip genom hela passet. Man spara massor med energi och det känns som att man skulle kunna mata på i en evighet! Riktigt kul är det!! Om jag måste klaga på något, vilket jag egentligen inte skulle behöva, men som ni vet är det lite typiskt mig att gnälla... Fast okej, vi behöver inte kalla det klagomål eller gnäll, utan bara konstaterande; jag känner fortfarande av ryggen när jag åker. Det är inget som hindrar mig från att åka men trycket över högra delen av ländryggen och den strålande känslan ner i sätesmuskeln är jävligt irriterande och obehaglig. Men som sagt, det kommer inte bli bra förens jag slutar åka skidor eller förens jag tränat upp ligamenten i bäckenet, så tills dess får jag stå ut. Men det är ju bara en dryg vecka kvar, sen är längdskidsäsongen troligtvis över för mig del...

 

Jag kände av en konstig smärta i svanskotan idag också, men bara under de allra brantaste partierna. Det kommer från en av vurporna jag gjorde i söndags på loppet. En man (läs gubbjävel) satte sin stav mellan mina ben så jag ramlade och satt mig på min egen skida. Det gjorde riktigt ont i svanskotan då men det är inget jag känt av förens nu. Som tur är finns det inte speciellt många branta uppförsbackar under Vasaloppet så det ska nog inte ställa till några problem. Så förutom diverse lättare smärtor var det ett roligt och välbehövligt pass! Jag har inte rört mig mer än fram och tillbaka till toaletter och mikrovågsugnar under de senare fyra dagarna då jag varit begravd i tentaplugg och seminarieförberedelser så det var på tiden att kroppen fick arbeta lite. Och mer av det kommer det bli i helgen. Jag hoppas kunna få ihop minst 10 mil innan onsdag nästa vecka. De sista 10 milen innan det är dags för en av årets största utmaningar – spännande!

 

Idag har jag alltså skrivit min första engelskatenta; en av tre vokabulärtentor. Hur det gick det vet jag inte riktigt... Mycket var lätt men mycket var också svårt, jag tycker att jag borde klara mig men vi får väl se. Trösten är dock att poängen från alla deltentor slås ihop och når man upp i x antal poäng är man godkänd. Det innebär att man skulle kunna faila en och klara det andra två och ändå bli godkänd. Det skulle ju dock vara skönt att klara den första så man inte har all press på de andra två, så vi hoppas på att det går vägen!

 

Innan tentan hade vi ett Kulturseminarium också (hur kan man lägga seminarium och tenta på samma dag?!) där vi diskuterade lagar och attityder kring abort, våldtäkt, rattfylla, vapeninnehav etc. i engelsktalande länder. Riktigt intressant! Visste ni att i Kanada är abort tillåtet till och med allra sista dagen i graviditeten, medan det i Irland är helt förbjudet om inte kvinnans liv är i fara? Intressant med så otroligt stora skillnader i två rätt så ”lika” västerländska länder. Visserligen är Irland mycket mer konservativt än vad Kanada är och styrs hårt av den katolska kyrkan, men ändå, det är som två olika världar i detta avseende... Som sagt, det var ett intressant och givande seminarium.

 

Känns skönt att det är fredag imorgon! Trots att jag måste plugga och har massa annat inplanerat så kännes det ändå som en ledig dag. Nästa vecka är lika intensiv som dessa fyra dagar har varit men det känns ändå som att jag kan andas ut lite imorgon och ta en mikropaus. Jag får sova en timme längre och plugget består bara utav att lyssna på en ljudbok (Danne gjorde en ”smart-lat” och laddad ner boken vi ska ha läst till på måndag så vi sparar massa tid på att lyssna på den i stället för att försöka hinna läsa 350 sidor... Fusk? Nee, ibland måste man ta till sånna här lösningar för att hinna med). Efter det blir det en sväng till Stadium och mataffären, titta på ett studentrum, åka skidor och sen på kvällen ska vi fira att tentan är skriven. Jag tror det kommer blir en bra dag! :)

 

Nej nu får det vara nog för den här gången, dags att ta en dusch och sen krypa till kojs! God natt!

Nu sitter jag här helt utslagen i soffan efter en helg fylld med skidor. Jag, Mattias och Johan har ägnat helgen åt att vila, äta, tittat på skidor, vallat skidor, åkt skidor och till o med drömt om skidor...

 

Igår la vi en hel del tid åt att valla våra skidor inför dags lopp. Det var nollgradigt igår och skulle bli lite kallare idag så det var rätt svårt att veta vilken valla som skulle passa bäst, men efter en kort testrunda och lite tips från coachen (pappa) beslöt vi oss för att göra om, och göra rätt. Och tur var det för idag hade jag både bra fäste och glid. Vi har alltså tagit oss igenom Umeloppet, 40 km idag. Detta innebär inte bara att vi är sjukt trötta och har ont mer eller mindre överallt just nu, det innebär också att vi åkt längre än vad vi tidigare gjort. Innan idag hade jag som längst åkt 30 km och det var på TjejVasan förra året, och när det gäller grabbarna tror jag det här var deras första riktigt långa lopp någonsin.

 

Och det var ett tuff lopp, i alla fall inledningsvis. Under de första 10 km skulle vi upp 250 meter och sen ner ca 200 av dom igen. Detta innebär många långa och riktigt branta uppförsbackar och således nästan lika många långa, branta nedförsbackar. Efter mestadels diagonalåkning, saxning och några rejäla vurpor (det blir en spännande dominoeffekt när en ramlar och täcker upp hela spåret och folk kommer bakifrån och inte hinner bromsa...) kände jag mig riktigt trött efter bara första milen. Som tur var gick de övriga 30 km lättare men för den sakens skulle inte lätt. Spåren var mjuka och stavfästet var många gånger riktigt dåligt. Det fanns fyra vätskekontroller men ingenting att äta så med drygt 10 km kvar var jag trött, hade ont i kroppen, kände av ryggen och kände mig hungrig... Då är det satans jobbigt att åka! MEN trots allt detta har det varit en bra dag i spåret, solen har skinit på oss och det har varit trevlig stämning. Jag hade hoppats att jag skulle åka lite fortare man jag är ändå nöjd med min tid på 03.30.18 (snitt 11,43 km/h; 05:15 min/km). Som sagt, jag har aldrig åk såhär långt tidigare, terrängen var mer kuperad än jag är van med och jag har ju faktiskt inte åkt skidor i mer än drygt ett år så det känns himla bra. Och kan jag hålla den här tiden på Vasan åker jag på under 8 h! Det skulle kännas sjukt bra! :)


Om två veckor vid den här tiden har jag alltså åkt Vasaloppet... Spännande!! Men innan dess ska jag hinna med 4 seminarium, 2 tentor och att läsa en roman på 350 sidor... Det kan ju också bli spännande... Jag lär ju försöka hinna med några timmar i spåret och i sängen också. Dags att börja med sängen, ska bara mumsa i mig mitt kvällsfika först :) Natti!

 

 
 
 
 
 
 
Har nästan varit som vilken annan dag som helst för mig... Jag har spenderat större delen av dagen åt vokabulär- och fonetikplugg, har också varit på återbesök hos sjukgymnasten och lagat en mumsig rotfruktsgratäng. Det var inte förens jag kom hem på eftermiddagen och hittade ett paket innehållande en fin och god hälsning från min älskade vän Kristin som jag fick känna av lite Alla Hjärtan Dag-stämning. Att en sån liten gest och tanke kan göra så mycket, jag blev verkligen jätteglad! TACK finaste du! :)
 
Omtanke!
 
Göttig gratäng!
 
 
Och jag måste bara berätta om sjukgymnasten jag går hos. En riktigt rolig man det där! Jag ringde i början av veckan för att boka en ny tid då mitt ryggont kommit tillbaka. Jag pratade in ett meddelande på deras svarare, berättade vad det gällde, att jag varit där tidigare och att jag gärna skulle komma innan helgen eftersom jag ska åka ett seedningslopp inför Vasan nu på söndag. Han ringde upp under eftermiddagen och när jag svarar säger han: "Aaa men hej, hur ser det ut på torsdag? Passar halv fyra?" Jag skrattade och svarade att det passar perfekt. Han har en mycket mörk och speciell röst så jag hörde ju på en gång att det var han, men ändå, antog han bara att jag skulle fatta att det var han som ringde? Man brukar kanske presentera sig, eller? :P
 
Idag när jag kom dit och han lunkade ut i väntrummet och hämtade mig sa han: "Alex" Haha, han och jag är bästa polare nu! Han kallade mig för en liten sparv också, för att det var så lätt att knäcka till min rygg i jämförelse med den två meter långa, 150 kg, svartrockaren som varit där innan. Härlig snubbe det där! Troligtvis kommer jag behöva gå dit en gång till innan Vasan för problemet med min ryggen kommer inte försvinna förens jag slutar åka skidor eller innan jag hunnit träna upp ligamenten i bäckenet. Men det gör inget, det är nästan så jag ser fram emot ett nytt återbesök :P
 
 
Nu är det dags att återgå till plugget innan jag ska besöka John Blund! Och imorgon är det fredag igen (vart tog den här veckan vägen?!) och då kommer dom här godingarn hit;
 
Ida & Emil eller Spirre & Carlsson?
 
 
Juste, jäkligt kul att det gick så bra för herrarna i skidskytte-VM idag också! Många åkte riktigt bra och kul att Lindström fick ta första medaljen! :) Heja Sverige!
Trots att vi får vänta ett bra tag på våren här uppe i norr så märker man tydligt att vi går mot ljusare tider nu. Igår eftermiddag när jag kom hem strax efter fyra var det fortfarande ljust och i morse när jag cyklade till skidspåret vid halv åtta hade det redan ljusnat, så himla härligt! :)
 
Dagens 20 km på skidor var riktigt tröga. I måndags la jag på valla för kallare snötemperatur men idag var det bara -4 grader så gårdagens fäste var som bortblåst. Inte nog med det så snöade det under hela turen, vilket innebar att det låg ett tunt lager med nysnö längst hela spåret, så något glid hade jag inte heller. Det är så otacksamt när man måste staka sig i nedförsbackarna! Vid sånna här förhållanden blir det en helt annat åkningen än när man vallat rätt; det blir mycket mer diagonalåkning och till och med saxning på ställen som inte ens är speciellt branta (ställen som man annars kan staka sig upp för). Detta kostar så mycket mer energi och innan jag ens åkt halva sträckan kände jag mig tröttare än efter hela gårdagens lopp på 17 km. Det blir att studera väderleksrapporten noga innan Vasan så att de 9 milen blir så "lättåkta" som möjligt!
 
Nej nu har jag inte tid med det här nå mer, lunchpausen är slut och det är dags att fortsätta att beta av dagens "do to-list":
  • Åka skidor
  • Plugga
  • Plugga
  • Plugga
  • Plugga lite till
  • Titta på Grey´s (äntligen säsongspremiär!!)
  • Sova
Ha en fortsatt trevlig dag gott folk!
 
 
 
 
 
PS. Jag vet att det heter skidOr men det rimmar ju inte på tidEr! ;)

Efter en god natts sömn är jag som en ny människa idag (som sagt: sömn is the shit och humöret kan verkligen skifta från dag till dag)!

 

Har hunnit med en massa saker idag... Varit på fonetikföreläsning, handlat, skidat (och lyckas med säsongens fetaste vurpa), tvättat, pysslat hemma, diskat (3 ggr idag tror jag. Mycket disk och mycket tvätt blir det när man bor fyra personer tillsammans), sökt boende, pluggat (dock inte så mycket som jag borde) och så har jag hunnit med en skypedate med min älskade mamma. Jag saknar henne och ser verkligen fram emot när hon kommer hem till Sverige i april! Då ska vi umgås och mysa och babbla dygnet runt i fem dagar! :)

 

Mamma & jag utanför hennes hus på Rhodos i somras.

 

 

Nu har jag slagit mig ner i soffan och ska njuta av en kopp te och en av de godaste bakelserna som finns: SEMLA!

 

Den fluffiga, saftiga kardemummabullen fylld med krämig mandelmassa och söt grädde är ju bara så underbart god! Och pricken över i är florsockret på locket! Mums!!

 

Men semlor är som julskinka, påskmust eller jordgubbstårta på midsommar, det är galet gott men bara vid rätt högtid. I och för sig tror jag inte att en färsk semla, en nygriljerad skinka, ett kallt glas must eller en tårta med nyplockade jordgubbar någonsin skulle kunna smaka dåligt, men det smakar så mycket bättre vid rätt tid på året. Och nu är det semeltider, så det är bara att passa på att njuta av en fet semla på en fet tisdag!

 

Tisdagsmys!
 
 
 
Juste! Fick två glädjebesked idag också... Jag lyckades får VG på både mikrobiologitentan och näringsläratentan! :D Lite förvånad över näringsläran men såklart mest glad! Inte nog med att det är så skönt att få veta att man klarat sig, detta betyder också att det snart ramlar in lite pengar från CSN - äntligen!
Humöret alltså.

Igår var det lördag. En riktigt bra dag som inleddes med Frisks indoor walking-pass med Coldplay-tema. Bara Coldplaylåtar och videos på storbildskärm – ett riktigt svettigt och roligt pass! Och humöret var på topp när man gick där ifrån!

Åt lunch och pluggade lite innan jag begav mig ut i skidspåret. Hann inte riktigt åka så långt som jag planerat men det var var skönt att komma ut, och 15km är bättre än inga alls. Skyndade mig hem och började göra mig i ordning för terminens första sittning tillsammans med dietister och kostvetare. Sara kom förbi med vin och sen traskade vi över till Lovisa för lite ost, kex och slutfix innan vi tog taxi till Lokal. Det var en jättetrevlig kväll som bjöd på mycket skratt, god mat och dans! Kul att träffa alla som man inte hinner se så ofta nu eftersom vi inte pluggar tillsammans den här terminen. Jag ser verkligen fram emot hösten när det börjar på riktigt och jag får träffa alla dessa goa människor dagligen! :)
 
Lite bilder från sittningen med tema Bond

 
 
Idag är det söndag. Jag vaknade i morse och kände rent allmän: Blää på allt!! Gårdagens topphumör var i botten.

Jag har varit så trött hela dagen, mycket pga av gårdagen men jag har också känt mig väldigt trött ganska länge nu. Jag är trött i kroppen och i huvudet och det går ut över mitt humör och gör att jag ibland känner mig allmänt nere. Jag är småstressad över engelskan. Det känns  inte alls bra att inleda en kurs med att dra på sig massa restuppgifter. Inte nog med att det är fullspäckat varje dag, jag har dessutom gamla uppgifter som hänger över mig, och just nu känns det som att dom kommer göra det mer eller mindre hela terminen. Idag har jag verkligen funderat på vad jag håller på med... Jag känner mig omotiverad att läsa denna kurs och undrar om det verkligen är värt att lägga en termin på nått som man känner så inför? Jag måste känna efter ordenligt nu innan det är ”för sent”.

Jag har börjat känna av mig rygg igen också, det är liknade smärtor som för några veckor sen det gör mig otroligt frustrerad. Jag ska åka ett seedningslopp nästa helg, och om inte mindre än tre veckor är det Vasaloppet och då MÅSTE jag känna mig bra!! Smärtorna och tröttheten jag känner gå ju givetvis ut över träningen. Jag känner mig inte alls i samma form som jag gjorde förra året vid den här tiden, innan jag skulle åka TjejVasan. Då kände jag mig pigg och stark och orkade med många timmars träning. Jag måste verkligen hitta en bra balans mellan vila, träning och mat nu de här sista veckorna och göra vad jag kan för att ”toppa formen”. Att sova tillräckligt länge och bra på nätterna gör otroligt mycket och jag känner att jag inte riktigt sovit som jag brukar göra under den senaste tiden. Så nu ska jag göra allt för att piggna till och hitta formen igen! Då kommer jag också känna mig gladare och mer motiverad till allt annat, det vet jag. :) Så god natt kära vänner, sov gott! Imorgon är det ny vecka och vi tar nya tag!
07.15, det enda ljuset man ser kommer från pannlampan.
Lite frukost i magen och skidor under fötterna beger jag mig ut i spåret för att möta dagen.
Förutom pistmaskinsföraren är jag helt själv.
Bortsett från ljudet från stavar och skidor är det alldeles tyst.
Det är så lugnt och stilla, mystiskt på något sätt.
Man ser inte mer än några meter in i skogen.
Långsamt blir det ljusare, omgivningen vaknar till liv.
Utanför spåret är allt orört.
Det är som ett tjockt, vitt, fluffigt täcke som täcker mark och skog.
Bakom de snöklädda trädtopparna kan man se en orange-rosa soluppgång.
Det är otroligt vackert!!
Och bäst av allt, när man åkt färdigt har dagen bara börjat!
Idag får man dessutom säga: Hej fredag! :)

Vilken härlig eftermiddag och kväll jag haft! Kom hem efter engelskan och hängde med mina vänner hemma i En Trea För Två (som numera är en fyra för två eftersom Tobbes bror Danne flyttat hit), och det bjöd på mycket skratt! Jag skrattar fortfarande högt när jag tänker på Josses kommentar när hon tömt flaskan med lemon jucie; "Det är nästan så att jag får en orgasm av att göra slut på saker" Hahaha! Av någon anledning älskar hon att tömma det sista av sånt som räcker länge (ketchupflaskan, duschtvålen, tvättmedlet eller som nu lemon juicen), strange! Eller när Danne kommer hem från ICA och har köpt mazariner (såklart) och säger: "Jag skulle fan välja mazariner framför en flickvän"... Jag tror kärleken, eller snarare besattheten, för mazariner blivit en aning stor då, eller?! :D

 

Vi äter en pasta-ost-och-skinksås-tända-ljus-middag, jag håller låda som vanligt och Danne säger: "Har du märkt en sak Josse? Alexandra har skrivit sin tenta nu, det är som att hon existerar igen".

 

Jag väljer att tolka det som nått positivt, för det är lite så det känns, att jag är tillbaka! Jag har nu slappnat av igen efter förra veckan när jag kände mig stressad och isolerad tillsammans med Näringslära för Högskolan mest hela tiden.

 

Jag är tillbaka i skidspåret också! Otroligt skönt!! Jag åkte inte en enda kilometer förra veckan (skamligt!!). Det blev inte många timmars träning över huvudtaget och med tanke på hur bra det gått att åka igår och idag funderar jag starkt på att vila mig i form lite oftare. ;) Känslan av att kunna åka hur långt som helst för att kroppen känns pigg, skidorna glider på bra under fötterna och pulsen ligger på en hög men stabil nivå är så underbar! Bäst av allt är också att jag inte känner någonting i ryggen nu, jag kan köra på 100% helt obehindrat. Känns betryggande med tanke på att Vasan närmare sig med stormsteg. Bara 25 dagar kvar...

 

 

Och ett tips bara till er som känner att ni vill åka skidor; det är bra att ta med sig skidorna till spåret, och inte bara pjäxorna. Det underlättar lixom allt som har med skidåkning att göra, om man faktiskt har skidorna med sig!

 

Som tur va hann jag inte cykla mer än halvvägs innan jag insåg att någonting saknades.... Förvirrad?

 

 

Nu är det dags att hoppa i säng! Hoppa i säng.... Skumt uttryck! Kanske borde göra det bokstavligen, var ju bra många år sen man gjorde det! :D

 

 

Kvällsåkning i Nydalaspåren!

ÄNTLIGEN är mördarveckan över!

 

Dagen jag sett fram emot så mycket är här, näringsläratentan är skriven och det känns så otroligt skönt!! Visserligen hade jag kunnat hoppas på att det skulle kännas bättre med tentan... Jag kommer bli godkänd på två av tre delar (tror jag) men det är på gränsen på en av delarna, har jag lite tur med mig blir jag godkänd på även den. Så satans frustrerande när man på vissa frågor vet att svaret finns där någonstans långt bak i huvudet men att man inte kan få fram detaljerna. Eller ännu värre när man läser en fråga och blir helt nollställd, man kan inte minnas att det tagits upp under föreläsningarna eller att man ens läst det i boken... Irriterande! Men som sagt, det bästa av allt är att tentan är gjord, nu kan jag andas ut och lägga allt fokus på engelskan. Det blir inte förens imorgon dock, resten av den här dagen ska jag ägna åt allt annat än plugg, känns som jag är värd det! ;) Blir nog en lite nap nu, tröttheten från den gångna veckan slog till med dunder och brak när jag kom hem och satt mig i soffan. Efter vilan blir det en tur på skidorna och ikväll ska jag på middag hos Sara, himla trevligt! :)

 

HEJ efterlängtade måndagseftermiddag!

 
Att sova på saken är verkligen effektivt!
Mycket faller på plats under en god nattsömn och hoppet om att klara tentan är åter tänt! Det som igår var suddigt och oklart är idag så mycket tydligare.
 
Ikväll ska jag lägga mig tidigt och sova gott så att jag kan äga på tentan imorgon!! (Om inte annat så är ju hälften vunnet med ett gott självförtroende)
 
Men än är det inte kväll, sååå let´s continue tentaplugga!
 
Dagens pluggplats: IKSU

...när man tentapluggar. Måndag eller lördag, söndag eller torsdag, oavsett dag ring klockan 06.30 och man hinner med att trycka in massa information under större delen av dygnets timmar. Det finns inget som heter sovmorgon eller fest eller jag gör det där sen, det gäller att vara effektiv och utnyttja den tid man har.

 

Att lämna campus 22.15 en lördagskväll, och möta glada partysugna människor gör ju ändå att man tycker lite synd om sig själv... Haha vilken tönt jag är! Det är inte ett dugg synd om mig! Allt jag gör är faktiskt självvalt. Jag väljer att ställa klocka på 06,30. Jag väljer att sitta i skolan till 22,15. Jag har valt att plugga. Och jag är glad och tacksam över att jag kan välja att göra i princip vad jag vill!

 

Trots detta är studentlivets baksida dessa tunga tentaperioder och känslan av att aldrig riktigt vara ledig, men de positiva sakerna väger oftast så mycket tyngre! Flexibilitet är en av dom sakerna. Att man kan styra sin tid helt själv. Om jag vill plugga en lördagskväll till 22.15 eller om jag heller går ut och festar är upp till mig. Om jag hellre vill titta på film eller åka skidor eller handla mitt på dagen, och plugga mitt i natten så gör jag det. Hur jag disponerar min tid drabbar (nästan) bara mig själv. Och de tunga perioderna varvas ofta med lättare stunder där man har mycket tid över till annat, sånt som jag aldrig hunnit med de gånger jag bara jobbat.

 

Jag kanske inte känner så precis just nu, när ögonen går i kors och huvudet är knökat med vitaminer, mineraler, ekvivalenter, proteinberäkningar, fibrer, kolhydrater, fett etc. etc., men överlag är studentlivet himla bra!! Det gäller bara att ta vara på tiden och hitta ljusglimtar under de jobbigare perioderna och helgens glädjemomenten har varit gårdagens trevliga spelkväll och dagens spinning och indoor! :)

 

Nee nu är det nog skrivet för den här gången, det är dags att sova, klockan ringer ju om 6,5 timmar. God natt!