Jag får börja med att be om ursäkt till mina trogna läsare att jag varit så fruktansvärt dålig på att uppdatera er på vad som händer i mitt liv. De senaste veckorna har varit riktigt intensiva och jag har inte prioriterat bloggen. Jag har inte riktigt haft lust att skriva heller, jag gissar att det är så ibland... Det enda jag egentligen haft lust med de senaste dagarna är att bara ligga i solen, dricka cola eller äta glass och läsa en bra bok. SNART, om närmare bestämt en vecka kan jag göra det, för då är denna termin och första året här i Umeå över, då får jag äntligen mitt efterlängtade sommarlov!

 

Under de senaste två veckorna har både våren och sommaren kommit hit upp till norr. På två dagar slog allt ut, blev grönt och blomstrande, himlen har varit klarblå mer eller mindre varje dag sen dess och temperaturen har legat på över 20 grader. Så otroligt härligt!! Jag älskar våra svenska årstider och jag har verkligen sett fram emot värmen, grönskan och ljuset! Förutom slutspurtsplugg har jag spenderat mycket tid med massa goda människor i det fina vädret. Luncher och fika utomhus, solning och årets första bränna, grillning och tapaskväll, middag, vin och uteserveringspremiär på Droskan och Båten, vårkonsert med Gustavs kör, långa och plågsamma cykelturer... Vätternrundan är riktigt nära nu, om bara 17 dagar är det dags! Under de senaste långpassen på dryga 120km har jag på allvar insett att det kommer bli fruktansvärt jobbigt att cykla 300km. Det kommer göra ont både fysiskt och mentalt men jag vet också att jag kommer fixa det, för i mål ska jag! Jag måste dock säga att motivationen inte är på topp just nu. Jag har ingen lust att träna alls faktiskt, nu gör jag det bara för att det känns som att jag måste. Jag minns att jag kände samma sak när det började närma sig Vasaloppet och det gick ju bra ändå. Det känns nästan som att jag är mättad på cykling vid det här laget och att jag bara vill ha det överstökat. Och snart är det ju faktiskt över så istället för att gnälla och vara opepp ska jag njuta av varenda mil, för jag gillar ju trots allt att cykla. :)

 

Som sagt, om en vecka är sommarlovet här. På måndag skriver vi sista tentan, innan nästa fredag ska mina sista restuppgifter in och jag räknar med att vara klar med dom nästa onsdag så vid den här tiden om en vecka andas jag ut hemma i Sthlm. Förutom tentaplugg ska jag de kommande dagarna njuta av sommaren med den årliga Brännbollsyran, picknick och massa bra band såsom Hoffmaestro och Nause, ett perfekt terminsavslut!

 



Bjudglass och plugg utanför Lindellhallen...


Och det här blev resultatet; årets första bränna!


Grillpremiär med Kostvetartjejerna.




Soldyrkande studenter.





Nydala häng med sol och grill.




 
 

Första långturen på cykel till och från Vännäs.

Helt okej pluggplats...


Cykelstopp vid Tavelsjö.


Trots omotivation finns det ju egentligen inget att klaga på dagar som dessa, det mesta blir så mycket härligare när solen skiner :) Fast det finns ett litet problem... Det handlar om att det är så trevligt att umgås med mina grannar så frukosten tar en timme istället för en kvart så jag måste skynda mig till tusen för att komma i tid på morgonen, middagarna vara hela kvällen så det tänkta kvällsplugget aldrig blir av, vi införskaffar en korregrill som vi givetvis måste utnyttja och vi äter så mycket god mat och göttigt fika.... Herregud, hur ska jag stå ut?! ;)

Sista söndagen i maj betyder att det är Mors Dag idag. Dagen då vi ska hedra och uppmärksamma våra älskade mammor lite extra. Jag tycker att man borde uppmärksamma sin mamma lite extra varje dag, i alla fall om man har en sån fin mamma som jag har! Men dessvärre gör jag inte det och nu var det till och med alldeles för länge sen vi ens pratade med varandra. Måste bli ändring på det! Fast trots att vi sällan ses och trots att det var längesen vi pratade så har vi en så bra relation Du & Jag, mamma! Jag älskar dig och är så glad att det är just du som är min mamma!

Du är en mycket klok och modig person som jag ser upp till. Du har alltid någonting bra att säga, även fast det ibland kanske är provocerande och irriterande, men det är bara för att jag vet att du har rätt fast jag inte riktigt vill att det ska vara så :) Du är modig som följer dina drömmar, tar ditt pick och pack och flyttar ner till Rhodos. Jag minns att jag blev så ledsen när du berättade att ni skulle flytta ner dit permanent, jag kommer ihåg att jag tänkte: Alltså vem vill bo där nere?! Vad ska dom göra?! Vad är det för liv?! Vad håller dom på med?! Men alla dessa tankar var bara egoistiska för att jag var rädd att förlora dig, men det gjorde jag ju såklart inte bara för att du flyttade en aning längre bort. Mina 4 veckor nere hos er förra sommaren var så härliga, riktig kvalitetstid som vi nog inte skulle haft på samma sätt om du bodde här hemma i Sverige. Och tur att Skype finns så vi lätt kan prata med varandra, men som sagt, nu var det himla länge sen, vi kanske kan höras idag? :) Du är en fighter som aldrig ger upp och som inte är rädd för framtiden, du tar dagen som den kommer och jag har fortfarande mycket att lära av dig även fast du redan lärt mig så mycket om livets alla med- och motgångar. Jag Älskar Dig och hoppas att vi ses snart! <3


 

 

Ja då sitter man här som fetaste Eurovisionfanet och tittar på den andra kvaltävlingen. Sen när började jag kolla på kvaltävlingarna? Sen när började jag tillsammans med mina grannar sätta poäng på varje deltagare? Sen när grät jag till öppningsnumret? Sen när blev jag ett Eurovisionfreak? JO, sen första deltävlingen i tisdags. Asså vilket jävla mäktigt arrangemang Sverige har lyckats med!! Öppningsnumret i tisdags när den gigantiska barnkören framförde Loreens låt var ju så vackert att jag rös enda upp i hårbotten och blev alldeles tårögd (trots att barnen var klädda i gud vet vad och att numret var återanvänt från den Svenska finalen). Jag väntade mig att Petra Mede skulle göra bort sig redan under första repliken. Hon är långt ifrån min största idol men jag tyckte hon skötte sig fin fint. Lite väl överdriven artikulation när hon pratar engelska men hon äger allt och alla med sin franska (säger jag som inte kan ett enda ord franska, men ändå, lät riktigt bra). Jag skrattar högt åt i princip alla humorinslag fast jag tvivlar på att övriga Europa fattar galoppen, men vad gör det? :P Och Sarah Dawn Finer är klockren som ”Spoksperson for EBU”. Och dansarna som uppträdde i tisdags medan rösterna räknades var ju galet bra! Riktigt bra Kleerup-låt och snygg koreografi och mäktigt när hela publiken vevade med sina ljusstavar i takt med dansarna. När det gäller alla deltagare så finns det både bra, dåliga och sånna som är varken eller och dom där låten blir bättre om man slipper titta på framträdanet... De som hittills har gjort mest avtryck på mig är Holland och Malta, jag gillar dom låtarna. Sen tyckte jag ändå det var rätt bra tryck i låten framförd av astronauterna (minna ej vilket landet det var). Det var ett av dom där numrera som är med varje år, dom som man undrar: ööh vad är detta?! Dom som lägger allt krut på show och kanske mindre på låt. Men ändå, den var rätt schysst! Sen är det ju alla ballader som i slutändan kanske är rätt trista, eller vackra, eller nått... Kan inte minnas en enda just nu. I tisdags hade vi en Loreen copycat också, Danmark som körde en barfotalåt som jag tror kommer gå rätt långt (säger nya Eurovisionproffset). Vitryssland deltog med en Barbie-kropp i en glitterklänning som kändes lite väl mycket 2003 och deltävlingarna avslutades just med en Dracula-rockopera... Jag tycker kvällens deltävling generellt är sämre än tisdagens men jag gillar ändå Finlands Kety Perry/Aqua-wannabe bidrag, känns som att den låten kommer ta plats på min träningslista i framtiden.

 

Japp, då är det dags för röstning och när denna kväll är slut är startfältet för lördagens final klart. Grymt med Darin i mellanakten, han är ju bra ändå! Blir sjukt taggad på att röja loss på ett trångt och svettigt dansgolv nu! Som sagt, final på lördag och jag kommer sitta bänkad så som det nya Eurovisionfan jag är! Jag har tittat mer eller mindre varje år sen jag var väldigt lite, men kanske inte med jättestort intresse, och verkligen inte på kvaltävlingarna sen de började (känns ju överflödigt egentligen). Har babblat bort de flesta låtarna och ofta gjort annat under den långa utdragna röstningen men Sveriges arrangemang i år har bidragit till en Eurovisionhysteri hos mig. Den kanske bara vara i år, och det gör absolut ingenting men på lördag sitter jag bänkad framför TVn med svenska flaggan i ena handen och den tjusiga Eurovisionloggan i andra handen. We are One, YES WE ARE! Heja Sverige!

 

 

PS. Petra Mede åker segway i green room, pluspoäng på det!

Har haft en trött men så bra Kristi himmelsfärd. Började helgen med frukost på hotell Uman med Sofia, Emma och Sofias syster för att fira tentor och inlämningar. Tog en runda på stan och införskaffade nya löparskor och en fin fin byxdress. Tog mig i kragen på eftermiddagen och begav mig ut på cykeln i regnet och rusket. Kallt och jobbigt men så värt det efteråt! Hängde med Gustav och hans kompis hela kvällen med en kopp te och upprörda samtal om bl.a. ministrars lönegaranti.

 

 

I fredags blev det en morgonpromenad med Therese, matshopping, 55 min indoor och 55 min spinning och en kväll raklång i sängen framför TVn innan jag totalslocknade runt 22. Helt slut efter de dubbla passen och det var så skönt att inte göra nånting alls för en gångs skull! Vaknade av mig själv vid halv åtta på lördagsmorgonen och drog till IKSU igen och körde ett modifierat triathlonpass á la intervallstyle med 40 min simning, 40 min indoor och 40 min spinning. Riktigt gött och riktigt jobbigt! 

 

 

Efter det blev jag serverad brunch hos Nikki tillsammans med dietistbrudarna. Så gott!! Och så mycket som jag skrattade under den måltiden var det längesen jag gjorde. Tack för det tjejer och Rara (Julias nalle som bor i ett kylskåp, i en koja med en gasmask....)!

 

 

Under kvällen blev det hemmagjord pizza och gino hos Sofia, också galet trevligt och gott! Som vanligt babblade vi utan problem i flera timmar och vi kom givetvis in på mat och träning och den hysterin som är kring att leva hälsosamt. Vart tog landet Lagom vägen? Det känns lite som att det är antingen eller... Antingen tränar man 7000 timar/vecka eller ingenting alls. Och vad är egentligen hälsosamt? Är det hälsosamt att hela tiden pressa kroppen till det extrema oavsett om det gäller elitidrottssatsning, träning inför En Svensk Klassiker eller en Body Fitnesstävling? Njaa egentligen inte skulle jag säga, för det är inte hållbart i längden. MEN att utmana sig själv och sätta upp mål är i alla fall det som motiverar mig och ser man till att återhämta sig med mat och vila kan man pressa kroppen riktigt hårt. Men man behöver inte göra det så extremt heller. Man måste hitta sin grej och det är faktiskt helt okej att ”bara” träna 3 gånger i veckan och känna sig nöjd med det. Alla har olika förutsättningar och jag tycker det är sorgligt att folk känner sån hets att man hela tiden måste prestera och träna mer eller mindre varje dag i stället för att faktisk göra det man tycker är kul på en lagom nivå. Sen vad som är lagom är upp till var och än. Många skulle nog säga att jag tillhör de extrema medan jag kan jämföra mig med andra som är mycket mer extrema än vad jag är. Men visst är det så att jag lägger mycket tid på träning just nu och det är för att jag vill det, och för att jag har satt upp ett mål som jag tänker klara, men samtidigt så känner jag ingen hets. På riktigt så gör jag inte det. Jag tränar för att jag själv vill det men också för att de har samma självklara plats i min vardag som att plugga, sova, äta (och sånt väljer man ju inte bort...). Jag tränar inte för att nån annan säger att jag måste eller borde. Visst påverkas jag också av alla måsten och alla krav, men jag har hittat min grej och jag väljer helt själv att faktiskt träna. Det är så skönt att känna så och jag önskar att fler kunde känna att när de tränar eller motionerar så gör de det för sin egen skull, helt utan hets! Lagom är nog ändå kanske bäst, eller vad säger ni?


Igår bjöd vädret på sol och jag och Gustav tog en cykelutflykt ut till Umeå hamn där vi tog en snabb fika i nån konstig dimma och kyla som parkerat just där...?! Vi trampade tillbaka hem till värmen, drog på oss shorts och linne och satt oss ute på taket. Tillsammans med Ann-Sofi och Susanna spenderade flera timmar med lite mer fika, snack, massa skratt och skämslåtar. Ni vet, sånna där låtar som det inte riktigt är okej att tycka om men som man faktiskt diggar sjukt mycket! Kan ju nämna några artister, ni kanske känner igen er; Justin Bieber, Westlife, One Direction, Robin Stjernberg, Katy Perry, Britney, Jimmy Jansson, Spice Girls, några låtar från High School Musical... Guilty pleasure på hög nivå, jajamän! :D Vi avslutade kvällen med ännu mer fika (obligatoriskt söndagsfika med korren) och när jag gick och la mig kände jag mig mer som ett bakverk än en människa. Tur ändå att jag tränar mer än vad som kanske är lagom så jag kan trycka i mig mer fika än vad som definitivt är lagom :P

 

 

Måndag idag och back to reality och massa plugg. Inledde dock dagen rätt lugnt med en morgonpromenad och en tid hos frisören. Hanna på Attityd vårfixade mitt hår genom att kapa sisådär 5 cm på längden och lite mer i luggen. Blev mer en frisyr än innan fast jag kan fortfarande snabbt och smidigt sätta upp håret. Bra kombo måste jag säga. Men som sagt, måndag betyder plugg igen och det är vad jag ska ägna resten av kvällen åt. Kram på er!

Trots att jag har varit riktigt trött idag har jag haft en mycket trevlig torsdag! Började dagen med en morgonpromenad tillsammans med Therese, svidade om och åkte in till stan och åt frukost på Hotell Uman med Emma, Sofia och Sofias syster. Vi lyxade till det lite med en riktigt god hotellfrulle för att fira att vi under de två senaste veckorna lagt 4 moment i engelskan bakom oss! Vi har skrivit grammatiktenta, lämnat in de sista examinationsuppgifterna i kulturen och litteraturen och skrivit sista deltentan i vokabulären. Nu är det bara amerikansk realia och översättning kvar innan vi får sommarlov, så himla skönt! :) Om det har undgått någon kan jag gladeligen meddela att jag klarade grammatiktenta!! Hur det gått med allt annat återstår att se...

 

 

Efter frukosten blev det en shoppingrunda på stan, när butikerna väl öppnade vid tolv... Det är ju röd dag idag som vi inte riktigt tänkte på. Jag var på Löplabbet och fick jättebra hjälp av en tjej där och kom hem med ett par sköna och snygga löparskor. Nu har jag ingen anledning kvar att inte börja löpträna! Lidingöloppet here I come! Bytte pengar mot en jättefin byxdress och lite nya underkläder på HM också. Kul med lite nytt! :)

 

 

Väl hemma kände jag hur trött jag var, jag ville bara slänga mig på sängen och ligga där resten av dagen men jag tog mig i kragen och drog ut på en cykelrunda i regnet och rusket. Första halva var verkligen inte kul! Det var kallt och blåsigt och jag hade noll energi eller motivation men efter en bananpaus återfick jag lite energi och sista halvan gick mycket bättre. Tog en låååång och varm dusch när jag kom tillbaka och har nu precis ätit supergoda köttbullar i tomatsås och slagit mig ner i fåtöljen, här lär jag sitta resten av kvällen!

 

Sjukt smickrande reflexväst...

 

God kväll gott folk!

 

Igår höll CIBUS, studentföreningen för studenter vid den Kostvetenskapliga institutionen på Umeå Universitet, årsmöte och jag blev invald till Sekreterare i styrelsen för kommande verksamhetsår. Trots att konkurrensen var noll då jag var den enda sökande så känns det jättekul att få förtroendet att vara med. Jag ska göra vad jag kan för att axla denna hedersfulla roll på ett värdigt sätt! :D I och med detta börjar jag likna en riktigt universitetstudent; pluggar på heltid, bor i korridor och är engagerad i en studentförening... Kommer bli ett roligt och lärorikt år! Heja CIBUS!

 

 

 

Japp då va jobb i sommar fixat, så himla skönt! Jag var nyss på Stockholms Centralstation och träffade mina två blivande chefer på Upper Crust där jag alltså ska jobba i sommar. Upper Crust är typ ett café, eller snarare ett grab-and-go ställe som är kända för sina smarriga baguetter. Jag ska alltså hänga på Centralstationen, Cityterminalen och Hornstulls T-banestation mellan juni och augusti och kränga på stressade resenärer smörgåsar. Kan nog bli kul :) Om inte annat känns det bra att faktiskt ha ett jobb i sommar, ett stressmoment mindre! Och jag får tacka min kära mor för tipset! Utan kontakter är det ju nästan omöjligt att få jobb, himla drygt tycker jag, men men, nu är det i alla fall ordnat, tack mamma! Känns jättekul att få vara hemma i Sthlm hela sommaren också, lite närmare till allt här nere! :) Åh nu längtar jag!! Bara 5 veckor kvar till sommarlov!

 

 

 
 

Är det idag man ska gå ut på gatan med en röd flagga och vara lite arg? Nej, men skämt åsido idag kryllar nog gatorna av glada, politiskt insatta första Maj-firare medan jag själv sitter instängd på min kammare och försöker knåpa ihop en litteraturessä. Det går sisådär... Den ska in på måndag och jag åker till Sthlm och Uppsala imorgon och är borta hela helgen och jag har inte ens kunnat komma fram till vad jag ska skriva om eller vilka texter... Och så sitter jag här och bloggar... Går bra nu!! Kan jag bara komma fram till ett vettigt main theme och ett statement till det kommer själva skrivandet gå rätt fort tror jag, så det är bara att fortsätta brainstorma!

 

 

Igår firade jag Valborg med att leka lite PT för Lina, plugga större delen av dagen och äta buffémiddag på Eastern Palace och ta ett glas vin på Allstar också tillsammans med fina Lina! Det var en mycket bra kväll, kändes kanske inte som ett Valborgsfirande men det var verkligen ett trevligt inslag i vardagen och plugghysterin. Tack för igår Linis! :)

 

Back to work, ha en bra dag gott folk!

 

 

 

PS. Hur kan det redan vara maj?! Vart tog den här terminen vägen? Bara en månad kvar tills vi skriver vår sista tenta och det är sommarlov! Galeeet!