Dags att säga tack och hej då Sthlm - dags att säga hej Umeå och dietistprogrammet! Om en timme tar jag pendeln till Centralen för att sen ta snabbtåget (ynka 6h...) upp till Umeå. I 89 dagar har jag haft sommarlov, 2 dagar kvar innan ytterligare ett läsår drar igång. Vart tog tiden vägen?! Snabbaste 89 dagarna i mitt liv tror jag! Tiden går fort när man har kul, och kul har jag haft! En höjdarsommar har det varit! :)
 
Igår var det mycket ångest över att jag skulle åka upp men idag känns det mer okej igen, för jag vet att det kommer bli bra när jag väl är på plats. Dom här timmarna nu efter att jag promenerat den sista promenaden i stan, stängt igen mina knökfulla väskor och städat rummet känns som ingenmansland... Väntan... Trist! Nu vill jag bara åka! :)
 
Långholmen
 
En sista blick utöver Sthlm, från Västerbron
 
2 av 4 välfyllda väskor, varför har man (jag) alltid
så mycket saker?!
 
Sömnbrist, pluggnoja, löpstress, separationsångest... Ni vet när man känner ååh-nej-jag-orkar-inte-har-ingen-lust-vill-bara-dra-täcket-över-huvudet?! Så är känslan. Just nu. Men det är bara ta sig i kragen, höja volymen och sjunga ljudligt:
 
 
We can make it through these hard times
Dance our tears away
We can find our way in to the light
Dance our tears away

When everything just falls apart
We all stumble in the dark
& you feel out of place
Let's dance our tears away
 
We can rise when we are beaten down
Dance our tears away
We can turn it all around
Dance our tears away

When everything just falls apart
We all stumble in the dark
& you feel out of place
Let's dance our tears away

 
Såå låt oss dansa bort all noja, stress och ångest, hösten i Umeå kommer ju trots allt bli kalas! See you tomorrow my northern hometown! :)
I lördags eftermiddag mötte jag upp mina två fina Sälen-vänner Jossan och Carro för lite mat, babbel och skratt på Fjällgatans Kaffestuga på Söder. Så himla trevligt att vi äntligen kunde ses alla tre! Jag saknar tiden när det var vi varje dag :)
 
 
 
 
 
Efter maten delade vi på oss och jag och Jossan åkte till Globenområdet för att gå på den officiella invigningen av Tele2 Arena. Vi blev bjuda på små söta cupcakes, det var festlig stämning och röd matta.
 
 
 
 
 
Vi kom strax innan det började men kunde ändå lugnt och stilla ställa oss längst fram. Kalaset började med att nån okänd artist, Zahara (??) nånting, körde några obegripliga låtar helt utan kontakt med publiken. Efter det hölls det tal och klipptes band och sen drog det igång på riktigt... Robyn inledd med en helt okej spelning, körde många bra låtar men hon var ändå inte lika bra som jag förväntat mig. Hon byttes ut av Lasse, allas vår älskade Lars Winnerbäck! Han bjöd på en fin spelning där de gjorde Elegi och Elden riktigt bra. Dock blev jag lite besviken att de inte körde den nya singel som släpptes samma dag; Utkast till ett brev. Efter Lasse kom kvällens höjdpunkt... Kent!!! Dom gjorde en så satans bra spelning! Dom lyfte hela arenan till skyarna och låt efter låt fick mig att fyllas av glädje och sorg och eufori!! På sin förhållandevis korta spelning fick dom med både Utan dina andetag i en suverän remix, 747 och Mannen i den vita hatten. De spelade dessutom Petroleum och Ingen kunde röra oss! Det var så bra, så mycket lycka och bäst av allt var nog när Jocke Berg talade om att dom, den 1 december i år, går in i studion och spelar in en ny skiva! :D Turné 2014 here we come!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Världsbäst!
 
Förra lördagen packade vi in oss i bilen, jag och familjen, och körde ner till Loftahammar. Där blev vi hämtade med båt och skjutsade ut till Hasselö och kusinernas sommarstuga. Och vilket ställe dom har!! En superfin gammal gård på en superfin ö mitt i Tjust skärgård. I detta paradis bjöds det på stort kalas för farbror Chribba och hans svägerska Maria som ännu inte riktigt fyllt 50 år ;) En riktigt rolig och trevlig dag och kväll med jättegod, närproducerad mat, gott att dricka, mycket fika, roliga lagaktiviteter (som mitt lag vann, såklart!! ;)), mycket skratt, sång, dans och mys långt in på söndagsmorgonen. På söndagsförmiddagen bjöds alla 60 gäster på brunch med ägg, bacon, yoghurt, hemmagjord müsli (!!), våfflor mm, mm. Trevligt avslut på ett roligt och intensivt kalas! :D
 
Geek Gang på G :D
 
 
 
Packning för ett dygn....
 
 
 
 
 
 
 
Regnsommaroutfit!
 
Finaste grillmästaren! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tipspromenad
 
Båtbygge
 
 
 
Lagbild
 
Och sjukt snygg katamaran :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TACK för en väl anordnad och hejdundrande fest! :D
 
I måndags var det premiär för SVT´s "En Klassiker" och jag satt givetvis bänkad. Det är en dokumentärserie där man får följa fem deltagare med målet att genomföra En Svensk Klassiker. Det kändes kul och inspirerande att titta och höra hur andra tänker och känner kring detta eftersom jag själv håller på med samma sak.
 
I första avsnittet fick man lära känna deltagarna och följa dom genom Vätternrundan. Det är en blandning av personer med olika förutsättningar och olika erfarenheter. En av deltagarna är Anders, 60 år, som trots sin cancer ämnar genomföra sin 35e Klassiker. En otroligt inspirerande och glad man som berörde mig mycket.
 
Jag grät en skvätt av sorg över sjukdomen som drabbat honom, en skvätt av glädje övers hans genuina livsglädje och en skvätt för att jag blev rörd över hans inställning:
 
"Varje lopp är en bonus, och jag tänker fortsätta samla bonusar"
 
Med samma mentala styrka, livsglädje och positiva inställning som Anders har tror jag att alla kan övervinna sina största farhågor och utmaningar! Vilken idrottsman, vilken förebild, vilken hjälte!
 
Jag ska tänka på Anders och hans sätt att tänka när demonerna i mitt huvud sätter käppar i hjulen. Jag ska också fortsätta att följa denna man, som under sitt liv genomfört 34 Klassiker, blivit utnämnd till Klassiker-ambassadör, sprungit över 100 maraton och genomfört Ironman på alla jordens kontinenter, genom hela programserien. Jag hoppas innerligt att han än idag lever ett lyckligt liv! Ingenting är omöjligt!
Alltså nu är det på tiden att jag börjar tänka på vad jag stoppar i mig! 
Jag har chanserat totalt den här sommaren och mina mellanmål på
jobbet har 9 av 10 gånger bestått av smörgåsar, croissanter, muffins
och en och annan söt yoghurt... Men inte idag, idag blev det smoothie
och bananplättar. Två nyttigare alternativ som dessutom faktiskt är
godare än allt annat jag proppat i mig! Prova så får du se! :)


Jordgubb- och basilikasmoothie
1 portion

2 dl naturell yoghurt eller kvarg
1 dl frysta eller färska jordgubbar
Färsk basilika och citronsaft eller limesaft efter smak
En skvätt vatten

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer eller blender,
servera i ett stort glas.
 
 
Banan- och morotsplättar
2 mellanmål (eller ett om man äter som jag gör...)

1 stor mosad banan
1 mellanstor finriven morot
2 ägg
1/2 dl fiberhavregryn eller lite fiberhusk

Vispa ihop alla ingredienser och låt stå i några minuter. Klicka ut
valfritt stora plättar i en varm panna med smör eller olja. Stek på
varje sida tills de bli gyllenbruna. Servera med valfritt tillbehör.
Färska blåbär och hjortronkompott passade perfekt till! :)
 
 

Oförskämt enkelt, oförskämt gott! Enjoy!
I helgen när jag var ute på landet hos farmor och farfar rotade jag igenom några av alla mina flyttlådor jag förvara där (tills den dagen jag har plats för dom på nått annat ställe)... Jag hittade det jag letade efter och dessutom hittade jag dessa tre godingar:
 
Philips MP3, iPod Nano och iPod Shuffle
 
 
Även min allra äldsta iPod, en Mini, låg i samma låda men av någon anledning fick den inte följa med hem?!
 
Idag under dagen har jag laddat dessa, fått igång alla och färdats tillbaka 10 år i tiden! Jag vet inte hur långt tid det måste gå för att något ska kallas nostalgiskt men jag kan säga att känslorna jag kände när jag lyssnade på alla "gamla" godingar som finns i dessa tre spelare utan tvekan var nostalgiska!
 
MP3n är äldst och innehåller sånt jag lyssnade på under slutet av högstadiet. Trots detta innehåller den mest Lars Winnerbäck, Kent och The Ark, artister jag fortfarande lyssnar mycket på periodvis. iPod Shufflen är relativt ny och innehåller mycket musik jag förknippar med åren i Sälen; mycket dansanta upptempolåtar som är perfekta att träna till. Mest känslor väcktes från musiken i iPod Nanon... Den innehåller också mycket jag fortfarande lyssnar på men också så mycket annat; Eskobar, Heather Nova, Broder Daniel, Bad Cash Quartet, Death Cab for Cutie, Imogen Heap, Red Hot Chili Peppers, SMK, Billie the Vision & the Dancers, Sugarplum Fairy och mycket, mycket mer. Dessa artister tillsammans med Kent, Lars Winnerbäck, Coldplay, Mando Diao, The Sounds och Håkan Hellström skapar så mycket känsla av gymnasiet och tiden då. Galet! Riktigt roligt att hitta dessa och jag gissar att jag kommer spela dom varma ett tag framöver... #Bramusikrostaraldrig
 
Frågorna var många och upprepades av alla fem läkare och fyra sköterskor jag fick träffa igår på vårdcentralen och Danderyds akutmottagning när jag åkte in med min rödblåa, onda, svullna fot jag inte kunde stå eller gå på...
 
Okej, du var ute i skogen i måndags, kände du att du blev biten? När började symtomen? Kom det på en gång eller successivt? Varför tror du att det är ett ormbett? Eller annat bett för den delen? Röker du? Äter du p-piller? Har någon närstående problem med blodpropp? Multiresistenta bakterier? Är du allergisk mot nått? Har du varit sjuk den senaste tiden? Har du känt dig illamående? Haft yrsel? Feber? Rakar du benen? När gjorde du det sist? Spritar du rakhyveln innan du rakar? Är du heeelt säker på att du inte stukat foten? Ger du godkännande till att vi tar del av samtliga av dina journaler? Om någon söker dig, får vi då tala om att du är här? Vad heter du? Kan du vänligen ange ditt personnummer? Personnummer igen tack! Och slutligen, kan du ange ditt personnummer Alexandra?
 
Det blev många Ja, Nej, Ja, Ja, Ja, Nej, Jag vet inte, Kanske, Ja, Nej jag tror inte det, Nej, Ja, ett antal nickningar och skakningar av huvudet för min del och efter sjuttioelfte gången jag skulle säga mitt personnummer så visste jag knappt i vilken ordning siffrorna kom..
 
Nu låter det som att jag klagar. Det gör jag absolut inte. Jag fick ett jättebra bemötande av alla och speciellt av sköterskan Anders på vårdcentralen som fixade med sjuktransport till Danderyd (allt är så mycket mer krångligt när jag är skriven på annan ort och det är mycket man inte är berättigad till...). Och många av dessa frågor är rena rutinfrågor som dom måste ställa och som jag tycker är bra att dom ställer om och om igen. De andra frågorna var ju undersökande för att försöka ta reda på vad som var felet, eftersom jag inte hade riktigt tydliga symtom för nått speciellt. Det är bara det att man blir lite lagom förvirrad av alla frågor från höger och vänster. Man började ju undrar om man verkligen svarat rätt?! Dessutom blev jag paranoid och tänkte: Men alltså har jag kanske stukat foten? Har jag kanske rökt? Haha, lagom förvirrande!
 
Efter alla provtagningar och frågeställningar återstod det att ställa en diagnos, vilket inte var det lättaste...  Ormbett? Allergisk reaktion av annat bett? Fästingbett och då kanske Borrelia? Stukning? Blodpropp? Ledinflammation?
 
Blodproven och palpering kunde utesluta blodpropp och ledinflammation. Skönt!! Ormbett trodde dom inte att det var pga av hur foten såg ut. Och dessutom, borde jag nog känt om jag blivit biten av en huggorm? Men nej, tydligen känner man ju inte alltid det... Det som talade emot en infektion är att jag inte haft någon feber och min sänka var helt normal. "Ja, såklart! Jag känner mig ju inte sjuk, jag har bara jääävligt ont!" Men till sist konstaterad medicinläkaren och ortopeden att det troligtvis ändå är en bakterieinfektion, men vad som orsakat den kunde dom inte riktigt säga, troligtvis Borrelia eller Rosfeber. Vilket av dom spelar egentligen ingen roll för antibiotikan tar död på båda bakterierna.
 
Så det blev Kåvepenin i 10 dagar, kryckor och högläge i 48 timmar (!!!). Återbesök på måndag och inget jobb för ens på tidigast tisdag. S Å J Ä V L A T R I S T ! ! !
 
Men hjälper penicillinet är det ju toppen och då är jag snart frisk igen! Det är bara så typsikt att detta ska hända nu när jag väl fått massa jobbtider och nu när jag kommit igång ordentligt med löpträningen...
 
Det enda positiva i detta är att jag lika gärna kan ligga i högläge ute på landet som hemma i stan, och att jag kan köra ett efterlängtat HP-maraton! :D Hann beta av några filmer igår och ska fortsätta idag. Måste säga tack till bror Dan också för all hjälp igår med hämtning och lämning och service med mat och andra förnödenheter till en som är tillfälligt handikappad!
 
Läkaren rekommenderade andra
skor för att hoppa på kryckor... Vad
menar hon?!
 
Inskriven.
 
En godispåse gjorde mig sällskap
under all väntan.
 
Datummärkt och svullen.
Trots ledig dag klev jag upp innan sju för att åka med pappa ut till vår nybyggda sommarstuga på Lagnö. Vi spenderade någon timme på Bauhaus innan vi åkte ut. Väl ute blev det en båttur till Grönskären, en större kobbe mellan Lagnö och Husarö. Där blev det sol, bad och picknick. På tillbakavägen körde vi Lagnö runt. En himla fin ö som jag verkligen måste utforska mer! Vi tog en löprunda och ett eftermiddagsdopp innan middagen och sen spenderade jag en timme på en sten och plockade några liter blåbär med Håkans "2 Steg Från Paradise" som sällskap. En titel på en skiva/låt som passar himla bra in på gårdagen och Lagnö. Jag älskar det stället mer och mer för varje gång jag är där! Det är ett av mina paradis.
 
 
Jag önskar att alla dagar kunde vara lika varma, härliga och sköna som gårdagen. Nu är det dock inte så, men en dag är bättre än ingen! :) Nu sitter jag på bussen som precis åkte av färjan. Det är dags att åka in till stan och jobba igen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej då Lagnö, vi ses nästa vår!
Vilket fantastiskt avslut på en lång och hektiskt dag på jobbet! Jag tog en joggingtur till badberget vid Görvälns Slott, tog ett dopp i det svalkande vattnet, njöt av solnedgången och joggade hem igen. Och för första gången på åratal kändes det kul att springa. Det gick, för mig, i ett relativt högt tempo och jag hade bra tryck i stegen. Trots att vägen till Lidingöloppet fortfarande känns evighetslång så är denna sköna känsla ett stort steg på vägen! 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det dags att duscha och sova, 21h jobb väntar nu i helgen. Inomhus. Långt ifrån solen.
Jag är inte alls bitter... :P
Det har sina fördelar att jobba centralt mitt i stan... Inte bara det att man smidigt tar sig till och från jobbet eller till andra ställen när man väl slutat jobba, eller att man kan låna toan på jobbet i väntan på nattbussen, eller lämna massa saker i skåpet man inte orkar släpa på när man ska ut på trevligheter utan det är också smidigt för andra att titta förbi och säga hej, eller hejdå för den delen. Även om det är blixtvisiter och man bara hinner byta en kram och några ord är det så trevligt när folk kommer och hälsar på, man får liksom lite extra energi då!
 
De senaste veckorna har syrran, Linnea, Johan, Carro och Henke, Emelie och Calle varit inne och hälsat på. Många jag inte skulle hinna träffa annars! Och imorgon kanske Lisa tittar in, kul! Eftersom jag mest bara jobbar nu och inte hinner träffa folk så är dessa snabbmöten bättre än ingenting! :)
 
Som sagt, mest jobb nu. Först gnällde jag att jag inte fick jobba så mycket som dom lovat och nu gnäller jag för att jag får jobba för mycket. Aldrig är man nöjd... Men det är bara le och vara glad och tänka på dom välbehövliga pengarna som kommer sen! Trots detta har jag hunnit med en del roligheter under de senaste veckorna också. Bl.a. vin och ostkväll med Kajsa och Johanna, middag och drinkar med familjen på Pontonen, lunch på landet med F&F och Linnea, Vegas 1-årskalas i Öregrund, en dag ute på Lagnö med båtåk, sol, grill och yatzy, sushi med Elli, "Känn Ingen Sorg" på bio, lunch och promenad i Sigtuna med Kajsa och Tristan, pick-nick på Skinnarviksberget med Bellis och Janne och nu senast Allsång i ösregnet med Johan och hans kompisar. Trots att vi var sjöblöta under våra otroligt snygga ponchos var det en mycket lyckad kväll som innehöll Mexikansk mat, Nordiska djur, The Sounds och massa öl... :D
 
Nu är det dags att gå och lägga sig första natten upp på loftet i mitt nya rum och kurera magontet och illamående jag fick efter kycklingwoken jag åt till lunch idag (ej så trevligt!!)... God natt!