Torsdagsupdate

1kommentarer

Ååh vad underbar känslan är efter att ha klarat av ett riktigt bra kvällpass i skidspåret efter en vecka fullsmockad med plugg! Från att sitta i soffan trött och sliten efter dagens seminarium och tenta till att palla sig ut och åka snabbare än jag tidigare gjort kan ju inte kännas annat än kanonbra! Jag gav skidorna massa kärlek i form av både ny glid- och fästvalla och med en snötemperatur strax under noll, väl packade och glatta spår kändes som att man flög fram. Är det såhär på Vasan nästa vecka kommer förra årets rekordtid slås med hästlängder!

 

Jag har ju tjatat om att det kostar så mycket energi att behöva diagonala och saxa och det är verkligen en otrolig skillnad när man kan, som idag, staka sig i princip genom hela passet. Man spara massor med energi och det känns som att man skulle kunna mata på i en evighet! Riktigt kul är det!! Om jag måste klaga på något, vilket jag egentligen inte skulle behöva, men som ni vet är det lite typiskt mig att gnälla... Fast okej, vi behöver inte kalla det klagomål eller gnäll, utan bara konstaterande; jag känner fortfarande av ryggen när jag åker. Det är inget som hindrar mig från att åka men trycket över högra delen av ländryggen och den strålande känslan ner i sätesmuskeln är jävligt irriterande och obehaglig. Men som sagt, det kommer inte bli bra förens jag slutar åka skidor eller förens jag tränat upp ligamenten i bäckenet, så tills dess får jag stå ut. Men det är ju bara en dryg vecka kvar, sen är längdskidsäsongen troligtvis över för mig del...

 

Jag kände av en konstig smärta i svanskotan idag också, men bara under de allra brantaste partierna. Det kommer från en av vurporna jag gjorde i söndags på loppet. En man (läs gubbjävel) satte sin stav mellan mina ben så jag ramlade och satt mig på min egen skida. Det gjorde riktigt ont i svanskotan då men det är inget jag känt av förens nu. Som tur är finns det inte speciellt många branta uppförsbackar under Vasaloppet så det ska nog inte ställa till några problem. Så förutom diverse lättare smärtor var det ett roligt och välbehövligt pass! Jag har inte rört mig mer än fram och tillbaka till toaletter och mikrovågsugnar under de senare fyra dagarna då jag varit begravd i tentaplugg och seminarieförberedelser så det var på tiden att kroppen fick arbeta lite. Och mer av det kommer det bli i helgen. Jag hoppas kunna få ihop minst 10 mil innan onsdag nästa vecka. De sista 10 milen innan det är dags för en av årets största utmaningar – spännande!

 

Idag har jag alltså skrivit min första engelskatenta; en av tre vokabulärtentor. Hur det gick det vet jag inte riktigt... Mycket var lätt men mycket var också svårt, jag tycker att jag borde klara mig men vi får väl se. Trösten är dock att poängen från alla deltentor slås ihop och når man upp i x antal poäng är man godkänd. Det innebär att man skulle kunna faila en och klara det andra två och ändå bli godkänd. Det skulle ju dock vara skönt att klara den första så man inte har all press på de andra två, så vi hoppas på att det går vägen!

 

Innan tentan hade vi ett Kulturseminarium också (hur kan man lägga seminarium och tenta på samma dag?!) där vi diskuterade lagar och attityder kring abort, våldtäkt, rattfylla, vapeninnehav etc. i engelsktalande länder. Riktigt intressant! Visste ni att i Kanada är abort tillåtet till och med allra sista dagen i graviditeten, medan det i Irland är helt förbjudet om inte kvinnans liv är i fara? Intressant med så otroligt stora skillnader i två rätt så ”lika” västerländska länder. Visserligen är Irland mycket mer konservativt än vad Kanada är och styrs hårt av den katolska kyrkan, men ändå, det är som två olika världar i detta avseende... Som sagt, det var ett intressant och givande seminarium.

 

Känns skönt att det är fredag imorgon! Trots att jag måste plugga och har massa annat inplanerat så kännes det ändå som en ledig dag. Nästa vecka är lika intensiv som dessa fyra dagar har varit men det känns ändå som att jag kan andas ut lite imorgon och ta en mikropaus. Jag får sova en timme längre och plugget består bara utav att lyssna på en ljudbok (Danne gjorde en ”smart-lat” och laddad ner boken vi ska ha läst till på måndag så vi sparar massa tid på att lyssna på den i stället för att försöka hinna läsa 350 sidor... Fusk? Nee, ibland måste man ta till sånna här lösningar för att hinna med). Efter det blir det en sväng till Stadium och mataffären, titta på ett studentrum, åka skidor och sen på kvällen ska vi fira att tentan är skriven. Jag tror det kommer blir en bra dag! :)

 

Nej nu får det vara nog för den här gången, dags att ta en dusch och sen krypa till kojs! God natt!

1 kommentarer

Anita

22 Feb 2013 09:06

Jävlar vad du ligger i, imponerande!

Kommentera

Publiceras ej