Sommaren är som bäst när solen gassar från en klarblå himmel och man svettas i bikini (och givetvis gnäller lite över det också). Sommaren är som bäst när man är ledig, kan hitta på massa roligt, sola och bada, njuta av de långa, ljusa nätterna och umgås med dom man tycker om. Och det är precis vad jag gjort de senaste veckorna. Jag har tajmat in min ledighet med kalasbra väder och hunnit med massa roliga saker mellan jobbdagarna.

 

För drygt två veckor sedan tog vi ett sista farväl av gammelfarmor Karin i Hökhuvuds kyrka. En sorglig men mycket vacker ceremoni. Småsysslingarna livade upp stämningen så man fick skratta lite mitt i sorgen. Efter detta åkte vi ut till sommarstugan vid Ornöviken för sol, bad och grill. Dagen efter det fylldes hela stället av bandmedlemmar från Notice to Airmen och deras familjer. Minifestivalen Krutan Live i Östhammar väntade och det var en riktigt trevlig kväll. Vi diggade med alla föräldrar till Eldkvarn och Notice to Airmen, drack lite för många öl, kissade på citrondoftande bajamajor och hängde i uppblåsbara soffor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter helgen blev det jobb i två dagar och sedan åkte jag och Hannes upp till Hudiksvall för att hälsa på Johan. Spenderade tre dagar runt om i Hälsingland och superlativen haglade. Vilket otroligt vackert ställe! Vi började med Sigge Hills Jukebox på O´Learys dit hemliga gäster bjuds in. Denna tisdag var Irma Schultz och Dogge där så vi fick skakade lite rumpa. Dagen efter tog vi en tur inåt landet, fikade hos Johans mormor och åt glass på Avholmsberget. Så fantastiskt vacker natur runt Dellen-sjöarna och utsikten från berget var otrolig. Tillbaka i Storsand utanför Hudik där Johan och hans familj bor bjöds det på grillat. Vi tog en tur med båten till Hästholmen, spelade plump, smuttade lite tequila och nattbadade. Sista dagen spenderade vi på den härliga sandstranden nedanför Johans hus. Solade, badade, spelade (och förlorade big time) boule, busade med Johans syskonbarn och bara göttade oss. Så himla trevliga dagar på ett fantastiskt ställe!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tillbaka till jobbet igen men med tanke på värmen har det blivit både morgon- och kvällsdopp och grillning med massa trevligt folk. Att bo som jag gör nu på Kungsholmen med så nära till vattnet är fantastiskt och jag har verkligen utnyttjat det till fullo i princip varje dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För några dagar sedan kom Johan ner hit till Stockholm. Vi har druckit öl med Jessica på Snaps, som vi tänkt göra heeela sommaren utan att det blivit av. Vi hyrde kajak och paddlade runt Kungsholmen. Jättekul och en perfekt sommaraktivitet mitt i stan! Vi käkade middag på Hardrock Café med Linnéa och blev så mätta att vi inte riktigt visste vart vi skulle ta vägen. Ni vet när man knappt kan andas!? Burgaren vi åt var supergod med liiite för stor och Johan undrade varför det inte finns någon måttlighet i det vi gör. Det är antingen allt eller inget, sällan lagom :P Dagen efter tog vi morgondopp och åt picknickfrukost med Linnéa nere vid Hornsbergs Strand. Vi hann också med att gå på TV-spelsmässan Game On 2.0 på Tekniska museet. Trots att jag spelat väldigt lite TV-spel var det sjukt kul! Har du inte varit där kan jag verkligen rekommendera det! Man kan utan tvekan spendera en hel dag där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Johan tog tåget hem och jag bussen ut till Lagnö. Välkomnades med god middag och kvällsdopp i 25-gradigt havsvatten. I lördags gjorde vi en båtutflykt ut till Fåröjorna där vi solade, badade och åt godaste rökta fisken. Hann med en glass på Husarö innan det var dags att åka hem och jobba igen. Lökade sönder på den dryga 3 timmar långa buss- och tunnelbaneresan innan jag var tillbaka i stan. Nu väntar flera dagar med jobb igen och om några dagar är det också dags att flytta från Carro och Sörens lägenhet. Tråkigt att lämna detta läge för Jakan igen, som just nu känns så långt borta. Men jag kanske bosätter mig i Sumpan hos kusinerna istället... ;)
 
 
 

Jaha, då var det rätt så längesen jag skrev här igen... Tänker att det är rätt mycket jag vill skriva om men har ändå inte känt någon större lust. Vad har hänt sedan sist då, alltså sedan Vätternrundan och den fantastiska Kentfest? Jag har mestadels jobbat men också firat en kall och regnig men mycket trevlig midsommar ute på Lagnö med familjen. Hängt mycket med Linnéa och Bella. Vi har simmat, ätit god mat och skrattat massor. Umgåtts med gammelmorfar, njutit av solen och värmen som äntligen kommit och ätit (äter) massvis med jordgubbar. Har också gjort sommarens obligatoriska Allsångsbesök med Bella, Johanna och Micaela. Vi började med att äta en stöört god ceasarsallad och drack lite öl innan vi drog till Skansen för att se bl a Markus Krunegård och Nina Persson. Vi hade tur och slapp regnet och det blev en så himla trevlig kväll! Tog båten från Djurgården över till Slussen och mötte upp Korven, Cissi och några vänner till dom på Medis för lite mera öl. Avslutade kvällen med att äntligen (!!) äta gyros från Greken mitt på torget. Godaste gyrosen ever!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har också flyttat in på Arbetargatan mitt på Kungsholmen för några veckor. Carro och Sören är i Kalifornien under hela juli så jag har äran att få bo i deras lägenhet. Och det är helt fantastiskt att bo mitt i stan och ha nära till allt, jag njuter varje dag!

 

I lördags var det dags att simma Vansbro. Tredje av fyra lopp i min andra Klassiker. Jag hade innan loppet lagt ner alldeles för lite tid på simträning. Jag har inte hunnit träna lika mycket inför någon av årets lopp som inför förra året och det som bortprioriterats först har varit just simningen. Jag förlitar mig på att jag har tekniken men jag vet också att jag skulle kunna simma riktigt bra om jag tränade ordentligt. Jag tror jag simmade endast två pass under våren och efter Vättern blev det sex stycken pass fördelat på två veckor. Inget att hurra för men simningen gick ju bra ändå och var plättlätt i jämförelse med de andra loppen.

 

Några dagar innan loppet gick tävlingsledningen ut med att loppet skulle halveras från 3000 meter till 1500 meter pga den låga vattentemperaturen på ca 12,5 grader. Blev rätt besviken och frustrerad över att inte få simma hela, blir ju inte riktigt som på riktigt då. Men tänkte också att man nog skulle vara tacksam för 12-13 grader är fasen inte varmt. Dock blev det så pass varmt i luften under torsdagen och fredagen innan att vattentemperaturen steg till 16 grader i Vanån och 14 grader i Västerdalälven. Visst att det inte kändes jätteskönt att kliva i Vanån men det var heller inte så kallt att man inte hade kunnat simma hela sträckan. Lite obehagligt i händer och fötter man annars hellugnt.

 

Vattnet i Vanån var väldigt högt i år så medströmssträckan de första 600 metrarna gick riktigt snabbt. Som vanligt blir det lite trögare när man vänder upp i älven där det blir motströms. Det går ju långsammare där man annars tycker jag inte man känner av strömmen alls mycket. Tyckte det var lite rörigare i vattnet i år jämfört med förra. Kändes som att det var mer folk och jag hade svårt att håll rak kurs. Blev 1500 meter sicksack simning på tiden 31.28. Hade velat simma under halvtimmen men är ändå nöjd med min tid med tanke på hur lite tid jag lagt på simningen. När vi simmat klart satt vi i solen och åt kyckling med potatissallad och diskuterade hur simpelt detta lopp kändes jämfört med de andra, och nästan lite onödigt med tanke på att vi åkte sju timmar bil och betalade typ 800 kr för 30 minuters simning... Men oavsett vad så har vi nu avklarat ¾ av En Svensk Klassiker! :) Nu är det fullt fokus på Lidingöloppet som går av stapeln i slutet av september.