...för det är Josses födelsedag! Hurra, hurra, hurraaa!
 
GRATTIS MIN FINA VÄN PÅ DIN 26-ÅRSDAG!
 

 

Vi har firat med sushimiddag på Sagami (riktigt gott!), en omgång Laserdome (vi tjejer ägde killarna!) och mazarinfika hemma (dagsfärska!) :)

 

En mycket trevlig kväll och ett bra avslut på en bra dag!

 

Inledde med morgonspinning och frukostdejt tillsammans med söta Sara som jag inte träffat sen innan jul. Verkligen kul att "catcha up" och få lite kvalitetstid innan grammatikföreläsningen i engelskan. Efter föreläsningen spenderade jag hela eftermiddagen med att plöja igenom alkohol- och proteindelen inför tentan på måndag. Effektivt och lärorikt! Nu är det dags för sängen, upp och spendera hela dagen med skolböckerna imorgon igen.

Förhoppningsvis hinner jag med en skidtur också.

 

 

God natt!

5 minuter hos sjukgymnasten och ryggen är fixad!

 

Kom dit, berättade att jag åkt skidor och fått ont i höger sida av ländryggen. Mer behövde jag inte säga utan att han (sjukgymnasten) berättade vad som var fel, han prickade in alla symtom och sa att problemet var mycket vanligt bland personer som åker mycket längdskidor klassisk stil.

 

Jag fick lägga mig på britsen och han visade att jag var sned i kroppen genom att mina fotknölar inte var parallella. Han stretchade ut sätesmuskeln genom att föra mitt knä mot motsatt axel, och som jag hela tiden känt var jag mycket mer stel i höger än vänster sida.

 

Problemet satt i att mitt bäcken hade vridit sig snett bakåt vilket bidrar till att man bli lite sned i ena sidan av kroppen och överbelastar den sidan. Går man tillräckligt länge med det, utan att veta om det slutar det tydligen nästan alltid med ryggskott, vilket var fallet för mig då jag fick fruktansvärt ont när jag åkte för två veckor sen. Men efter lite vridning av rygg och bäcken var allt i sin ordning igen, tog väl sisådär 30 sek. Så skönt!!

 

Och för att undvika att det kommer tillbaka ska jag träna ligamenten i bäckenet genom att köra riktigt tung benpress några minuter/vecka. Lätt att åtgärda, lätt att förebygga, så nu är det bara köra 100% igen! :)

 

 

 

PS. Avslutade dagen med trevligt middagsknytis tillsammans med härliga dietister! Älska mat!

 

 
 

Jag brukar oftast känna: God morgon måndag, välkommen nya veckan, nu kör vi!! Idag känns det mer: Djävulsveckan är kommen... Kan jag inte bara få dra täcket över huvudet tills den är över?!

 

De kommande 7 dagarna är minutiöst planerad. Jag jobbar i vanliga fall bäst under press, ju mer jag har att göra desto mer effektiv är jag. Men det finns en hårfin gräns till när det blir FÖR mycket, och då är det som att hjärnan stannar av...

 

Det som väntar är plugg inför omtentan och omduggan i Näringslära som jag inte kunde skriva innan jul, dagliga föreläsningar i engelskan och även engelskaseminarium, restuppgiftsinlämning, Jossans och Nikkis födelsedagsfiranden, knytismiddag med dietisterna, ett besök hos sjukgymnasten för att kolla ryggen som trots allt inte är helt okej, frukostdejt med Sara, spelkväll med kostvetare och dietister... Mellan varven hoppas jag att jag hinner med lite träning och att sova!

 

När man annars bara har en tenta att fokusera på tar plugget inför den upp de flesta av dygnets timmar. Nu är det en hel del annat som också måste prioriteras och läggas fokus på. Detta är anledningen till att man verkligen vill slippa omtentor, men ibland kommer det annat emellan som gör att man missar en tenta, eller så kuggar man (peppar peppar, jag har hittills sluppit det!) och måste göra den senare, när man redan har fullt upp med annat. Men det kommer ju gå, på ett eller annat sätt, bara det att jag inte kan lägga den tid jag önskar att jag kunde på att förbereda mig, vilket jag blir stressad av.

 

Nu tänker ni kanske att varför prioriterar hon knytismiddag och spelkväll när hon känner sig stressad och har mycket att göra i plugget? Jo, därför att jag vill hinna umgås med och lära känna så många som möjligt av dietisterna nu, eftersom jag inte kommer börja läsa tillsammans med dom förens till hösten. Det känns bättre om jag vet vilka de flesta är då, och kan umgås med dom innan i stället för att komma in som helt ny i en klass efter en termin. Så därför står knytkalas och spelkväll högt upp på veckans priolista, näst efter plugget vill säga.

 

Det är klart att skolan alltid står högt upp på min priolista, men träningen brukar nog ligga jämsides nu när Vasaloppet närmar sig med stormsteg. Det känns rätt kasst att jag vet att jag måste prioritera bort den under den här veckan, men jag får ta igen det nästa vecka när det återgår till det mer normala och när det finns mer svängrum i planeringen. Det ser jag verkligen fram emot kan jag säga!!

 

Jag längtar tills nästa måndag när tentan är skriven och jag kan pusta ut! Jag kommer säkert se tillbaka på veckan då och undra varför jag stressade upp mig.... Meeen jag är inte där än och just nu måste jag lägga 110% fokus på idag, och beta av en dag i taget!

 

TAGGA HEKTISK VECKA gott folk!

Att träna, svettas, öka pulsen och utmana kroppen är bland det allra bästa jag vet! Känslan efteråt är oslagbar! Känslan generellt i kroppen är också så mycket bättre än när jag inte tränar. Jag sover bättre, orkar mer, kan äta mer och mår i allmänhet så mycket bättre både fysiskt och psykiskt när jag får kriga i skidspåret, i spinningsalen eller på gymmet. Jag är otroligt glad att jag är frisk och kan göra det jag vill!

 

Ibland händer det dock att allt är fruktansvärt jobbigt! Att kroppen är obeskrivligt trött och sliten. Det som igår flöt på så bra kan idag kännas vidrigt. Precis så var känslan på gårdagens spinningen. Det brukar vara veckans roligaste och skönaste pass, ett perfekt slut på veckan! Men efter igår kände jag: aldrig mer spinning, aldrig mer!!

 

Jag skakade i hela kroppen, kallsvettades, mådde illa, tårarna brände bakom ögonlocken och väl hemma kom näsblodet. Inte ens efter cykling i 40 graders värme i ett kuperat Greklad eller efter målgången i Tjejvasan förra året var jag så trött! Haha, det är galet! Efter en fullspäckad vecka och 55 min spinning checkade kroppen ut totalt!

 

Spenderade kvällen utslagen på soffan och med lite sällskapsspel, sov rätt dåligt i natt och hade förlorat hoppet om att återhämta mig. Men väl uppe i morse och på plats på gymmet kunde jag konstatera att kroppen checkat in igen - underbart! Inte till 100% men iaf till 80% och den sköna känslan återfanns sig sakta men säkert! Känslan av att jag aldrig mer skulle gå på spinning var som bortblåst och jag köttade på som en tok på 40 min indoor walking och 40 min spinning och nu är jag tillbaka i soffan.

 

Att varva träning med soffa och mat är ju ändå lyxigt! Det är klart att träningen är fruktansvärt jobbig ibland, kroppen är ju som den är. Det går upp och ner och det som inte dödar det härdar! Eller det bidrar i alla fall till utveckling!

 

Det är dock a och o att att vila mellan varven så man så långt som möjligt slipper gårdagens vidriga känsla och orkar hålla på livet ut! Såå let´s ligga i soffan resten av dagen innan jag ska iväg på maskerad med dietisterna ikväll. :)

 

Alltså fasiken vad lätt det är att spendera pengar! Det går utan några problem, man bara sveper kortet i läsare och vips (!!) så försvinner dom från kontot, helt utan ansträngning! Ansträngningen kommer dock sen när man ska släpa hem allt på cykeln...

 

Under två ynka timmar ute på Ersboda brände jag 1200 kr. Både på nödvändigheter och onödigheter, eller nej, inte onödigheter utan snarare mindre nödvändiga prylar... Mat, schampo & balsam, ansiktstvätt, toapapper, tvål och massa sånt där nödvändigt. Presenter till Josse, grejer till maskeraden på lördag och bäst av allt; fyndade nya fräscha träningskläder från Stadiums "Get Started 2013"-kampanj. Älskar att köpa ny träningsgrejer! Ska inviga ena linnet och byxorna på spinningen imorgon. :)

 

Träningskläderna räknas definitivt till minde nödvändiga prylar men det var galet bra priser och jag tänkte att jag kunde använda lite av mina födelsedagspengar till detta, det får ses som en investering i min hälsa. ;)

 

Juste, jag köpte fina, färgglada tuschpennor också! Och okej, det var onödigt (!!) men dom var nästan gratis och dom kommer göra tentaplugget så mycket roligare!

 

På vägen hem trampade jag förbi Bräntbergsbacken där det var fullt ös med skidskolor och andra som åkte. Jag blev så fruktansvärt sugen på att knäppa på mig pjäxorna och ta några svängar utför! Det högg i mitt skidåkarhjärta när jag tänkte på att det faktiskt kanske inte blir nån utförsåkning den här vintern. Om så är fallet är det första gången på typ 22 år jag inte åker, det går ju bara inte!!! Drömläget skulle vara att kunna åka med farbror & kussemamma till kusin i Montana över påsk och bränna riktigt bra backar, men när jag tar upp detta med min ekonomi skrattar den mig hånfullt rakt upp i ansiktet... :(

 

Dumt att bränna pengar på mindre nödvändiga (onödiga) prylar när jag hade kunnat spara dom till en skidresa. Man är alltid så efterklok... Men bättre efterklok än inte klok alls!

 

Dags att skaffa ett jobb så att jag både kan spara & spendera!

 

 

 

PS. Det bästa med att bo i kollektiv är att komma hem till ett middagsbord dukat med pestobiffar, fetaostsallad och tzatziki! <3


 

3 x näsblod idag betyder: Ta det lugnt Alex!
 
Det har varit ett jädra farande hit och dit, fram och tillbaka hela dagen. Jag är galet trött mest hela tiden och känner nån sorts inre stress, även fast jag vet att jag verkligen inte behöver göra det. Det är visserligen mycket som händer på en gång nu men det är inget jag vet att jag inte fixar, och om två veckor lugnar det ner sig. Det ser jag fram emot!
 
Började dagen med före-träning-frukost med kollektivet innan 9 tunga kilometer i skidspåret. Det känns så bra att jag kan åka igen efter att jag för drygt en vecka sen gjorde illa ryggen när jag åkte, men just idag hade kroppen och huvudet hellre legat kvar i sängen. Meen som vanligt kändes det ju bra efteråt!
 
Hem för att äta second breakfast. Dagens bästa måltid! Älska frukostmat och efter träningen smakar allt så mycket bättre!
 
Rullade till campus för att laga mat och äta tillsammans med mina nya dietistklassisar, trevligt att bekanta sig närmare med vissa och gott med soppa, matmuffins och bärpaj.
 
Skyndade till ÖP för att göra det drygaste provet jag någonsin gjort.....
 
"Allra sist. Tappa inte modet om du tycker det är svårt. Det ska vara svårt. Om du lyckas få 50 rätt av 120 på vokabulärdelen och 75 av 110 på grammatikdelen kan du vara nöjd."
 
Yeees älska diagnostiskt prov i engelska!! Eftersom jag sökt engelska nu till vårterminen då jag kan tillgodoräkna mig första terminen på dietistprogrammet, kunde man göra ett frivilligt diagonstiskt prov för att kolla läget lixom. Språk är inte min starka sida och jag tänkte att det får gå som det går, meningen med kursen sen är ju att lära sig massa nytt, om jag redan kunde allt det där skulle jag ju inte behöva gå kursen... Det känns som en nyttig, läskig och kul utmaning!
 
Och vilket jävla prov. Det ville aldrig ta slut. Ord efter ord efter ord. Många jag aldrig hört. Många jag hört men där alla alternativ var likadana, vilket väljer man då? Intressant att se resultatet sen, hoppas jag får känna mig nöjd.
 
Från ÖP tillbaka till campus för att träffa dietisterna igen och baka tårta (jaa vi älskar mat!). Kreativt, fint och gott!
 
Sen fick jag äntligen åka hem igen, blev serverad torskpanna med curry, mums! Och har suttit i soffan sen dess. Jag skulle vilja skriva att jag har tentapluggat för det borde jag verkligen göra, men det får bli imorgon.
 
En dag med egentligen mest roliga och kravlösa aktiviteter, men som mamma brukar säga; det roliga kostar också energi. Dessvärre har hon så rätt. Imorgon väntar massa tentaplugg så nu checkar jag ut för idag. God natt.
3 x näsblod & 3 x nollning... Palla?
  
...är ett fenomen som (enligt vår mest pålitliga källa Wikipedia....) över 190 000 personer börjar med, varje dag. Idag är jag, Alexandra Eriksson, nyss fyllda 25 och nybliven dietiststudent i Umeå, en av dom.
 
190 000 bloggar/dag innebär 1 330 000 bloggar/vecka och 69 350 000/år. Min blogg är alltså en av 69 350 000 bloggar som folk där ute, runt om i världen startar varje år. Jag känner mig verkligen unik! Inte alls som en i mängden....
 
Det är en djungel av olika bloggar där ute i cyberspace. Bloggar om mat, mode, träning, blommor, hem, familj, bilar, djur, film, musik etc. etc. Men det finns också mååånga bloggar som är precis som jag tror att denna kommer bli;
 
En dagbok om mitt rätt så alldaglig liv som kantas av plugg, träning, mat, familj och vänner.
 
Jag har funderat ett tag på att börja blogga, inte om något speciellt egentligen, utan som jag nyss skrev om min vardag, mina tankar, mina mot- och medgångar. Jag känner för att skriva och tänkte därför göra det så länge suget finns där, och vill du följa med in i mitt liv är du mer än Välkommen!
 
Det känns kul att prova nått nytt, skaffa sig nya erfarenheter :) Så nu kör vi bloggår 2013!