I fredags förmiddag skrev vi den omtalade grammatiktentan och hur det gick känns som ett lotteri. Efter att ha pratade med de andra känns det snarare som jag kuggat än klarat den... Många frågor var självklara, andra som ett frågetecken. Och känslan av att ha kuggat kommer från att jag vet att jag gjort riktigt pinsamma, onödiga slarvfel och av att jag faktiskt inte pluggat ordentligt, men man får väl se det positiva i det; jag kommer aldrig mer göra fel på tillståndsverb och progressiv/enkel form av verb! Aaah frustrerande!! Men men det återstår att se hur det går. Kvällen spenderade jag med Emma, Sofia, Gustav, vin, bananskum och dans på Origo. Vi firade Emma som fyllt år tidigare i veckan och att vi lagt ytterliggare ett moment bakom oss. Det var en riktigt trevlig och rolig kväll!! :)

 

Cykelfix...

 

Lördag förmiddag vaknade jag efter sex timmars sömn och kände mig utvilad. Jag tänkte att jag lika gärna kunde gå på lördagsspinningen eftersom jag ändå var vaken. Men det var nog inte det smartaste jag gjort... Jag mådde topp men när jag satt mig på cykeln insåg jag hur galet uttorkad jag var. Vin, bananskum, dans, i princip inget vatten... Inte det mest optimala för ett svettigt och jobbigt spinningpass! Det var tuffa 40 minuter och mer än en gång hade jag lust att skrika åt instruktören ”men faaan tror du att det är lätt eller?! Tror du vi sitter här och mesar?! NEJ vi dör och vi pallar inte ”bara” 3,5 min stående efter dödens tempoökningar” Haha förlåt Johan, du är grym och jag får helt och hållet skylla mig själv!

 

Efter träningen slängde jag i mig lite blodpudding och drog till Ersboda och shoppade mat och lite inredning för att höja mysfaktorn i mitt rum. Jag var på Röda Korset också och fixade ett par byxor till nästa veckas maskeradbrännboll med dietisterna. Hittade superfina skor också, ett par till den kommande sittningen och ett par blåa sandaler, och så blev det en ny långkjol. Kul med fina kläder som dessutom inte kostar nånting! Heja second hand! Jag hann med att vårfixa Jossans cykel som jag lånar, min fina Unicorn och Gustavs cykel innan det blev kväll och Sara kom hit. Vi ägnade hela kvällen åt maskeradpyssel och film. Nästa helg väntar alltså eventet Kostbollen i Uppsala med alla kostvetare och dietister från hela Sverige. Det blir mässa, föreläsningar, sittning och som sagt brännboll. Vi från Umeå går på temat Björkarnas Stad och ska klä ut oss till björkar, kommer bli sjukt snyggt! ;)

 

Björkstam...

Huvudbonad in progress...

 

Igår blev det gofrulle framför Nyhetsmorgon, städning av korridoren, obligatoriskt söndagsfika där den som har städvecka bakar. Jag gjorde citronkladdkaka med jordgubb- och basilika sås. Tyvärr blev kakan inte speciellt kladdig men såsen blev ju i alla fall god! :P Och som jag skrev om igår hade jag äntligen min efterlängtade cykelpremiär utomhus för denna säsongen! Det var riktigt härligt att komma ut på vägarna och det blev en runda till och från Umeå hamn och färjelägret där. Knappt 7 veckor till Vättern så nu gäller det att samla så många mil som möjligt! Söndagskvällen spenderade jag med vokabulär- och litteraturplugg. Skönt att ha börjat, och nu är det dags att fortsätta igen! Har massor att hinna med innan det bär av mot Uppsala. Undrar hur jag ska hinna....?! MEN efter nästa onsdag blir fem moment två, bara att härda ut!

ÄNTLIGEN har jag haft min efterlängtade cykelpremiär utomhus för denna säsong!! Igår vårfixade jag cykeln och idag när jag tog på mig cykelskorna, knäppte hjälmen, stoppade ner lite torkad frukt och nötter i fickorna och rullade ut på vägen fick jag den galnaste nostalgikänslan från förra sommarens cykelresa... En underbar känsla! :) Trots vidrig motvind och nått odefinierbart svagt tjutande ljud från framhjulet rullade min fina Unicorn på bra. Det blev en tur på dryga 40 km ut till Holmsund och Umeå hamn. En riktigt fin runda! Jag kände mig lycklig i hela kroppen när jag kunde skymta havet och det är otroligt vackert längst ute på udden vid piren och vindkraftverken. Jag kommer absolut cykla dit igen! :) Och en sak som är säker är att från och med nu blir det inte ett enda långpass inne igen! Visst att det kan bli långtråkigt att cykla ute också, och det kan vara jordens värsta motvind (som det var på vägen ut idag), eller ösregn, men det spelar ingen roll för det är så mycket roligare att cykla ute, tittat på omgivningen, känna dofter, höra fågelkvitter och svischa fram på vägarna! The spring is here!!


Piren ute vid Umeå hamn

Ljudet från vindkraftverken är riktgit mäktigt!
 
Min bästis med Södra Kvarken i bakgrunden
 
Blue bird!

På fredag är det dags för tenta igen... Jag tycker inte vi gör annat än att skriver tentor, har seminarium och gruppresentationer. Varje vecka är det nånting. Och det finns inte mycket tid att plugga ordentligt till tentorna. Men om ungefär två veckor lugnar det ner sig, från och med då och terminen ut blir sex moment två, otroligt skönt! Innan det ska vi dock hinna med två tentor, skriva litteraturessä, lämna in en keywords-portfolio och göra en individuell muntlig redovisning. Den här kursen är verkligen den tyngsta jag läst på universitetet hittills! Trösten är att ingen annan kurs kommer bli så här jobbig (hoppas jag!!)...

 

Som tur är har dagens tentaplugg gått som smort. Jag har varit pigg och motiverad hela dagen och jag slapp den vanliga eftermiddagströttheten trots att jag var upp innan sex i morse och var på spinning. När det flyter på såhär så känns till och med grammatik intressant, jag trodde aldrig att jag skulle säga det! :P Dock känns tentan om mindre än 36 timmar rätt omöjlig. Det är så mycket information, det tar aldrig slut och inte nog med att man ska hinna gå igenom allt så vore det ju toppen om man hann repetera också. Jag borde vara klar med allt typ igår och ha dessa dagar till repetition med så är inte fallet, så det blir en lååång dag imorgon och sen får det gå som det går på fredag. Hoppas på det bästa!

 

Back to infinita verb innan det är dags att sova. Natti!

Just nu är min älskade mamma hemma i Sverige tillsammans med Pete och hälsar på och jag har fått umgås med dom hela helgen! UNDERBART! Vi har ätit, ätit, ätit, skrattat, shoppat, babblat, promenerat, fått känna på våren och bara haft det supermysigt tillsammans med Annika, Bella, Carro, Vega, gammelmorfar och många andra. Tack för en bra helg allihopa! :)
 
 

Efter att ha snoozat över en halvtimme pallade jag mig upp och har hunnit med massor nu på morgonen och förmiddagen. Jag har övat inför eftermiddagens gruppresentationen så nu kan jag det baklänges, framlänges, upp och ner i sömnen så det ska nog gå bra! :) Har hunnit med att bära upp saker på vinden, och tagit ner en bokhylla, plockat i mitt rum, gjort mig i ordning, läst lite inför måndagens seminarium, ätit frukost och mellanmål och packat inför helgen hemma i Stockholm. Direkt efter presentationen idag tar jag flyget ner och om bara sju timmar får jag träffa mamma! Äntligen!!! :D Helgen kommer bjuda på massa trevligheter och mamma har en del planerat allt så det är bara att åka med.

 

Jag hade också en väldigt trevlig kväll igår. Jag hängde med Gustav och Ann-Sofi hela kvällen. Vi lagade mat, åt och babblade om allt och ingenting i flera timmar. Riktigt kul att ha så trevliga grannar! Och grönsaksbiffarna jag kladdade ihop blir riktigt mumsiga! Vill ni prova så finns receptet här:
http://falskmat.wordpress.com/2011/09/09/brutalt-goda-gronsaksbiffar/ Smaklig måltid!

 

Trevligt helg kära vänner!

Då var jag officiellt inflyttad i mitt nya boende på Rullstensgatan i Umeå. Jag bar hit de sista sakerna igår och sova första natten här i natt. Jag sov som en stock och känner att jag kommer trivas här! Jag satt ute i allrummet hela kvällen igår och pratade med två korridorsgrannar, Gustav och Ann-Sofi, och de är jättetrevliga. I söndags när jag och Josse flyttade över alla möbler träffade jag nästan alla i korridoren när de hade sitt söndagsfika och alla var så välkomnande och snälla. Jag har ju varit rätt anti till att bo i korridor, jag vill helst av allt ha en egen lägenhet och det känns väl lite som att jag är färdig med korridorslivet, men det känns faktiskt helt okej att bo såhär, och det känns som jag kommit till helt rätt korridor! :)

 

Som sagt, i söndags höll och jag Josse på med flytten hela dagen. Jag hade hyrt bil och vi åkte runt flera timmar och shoppade på Rusta, Jysk, Plantagen, Myrorna, Jula, Boom och Maxi. Vi åt på Mc Donalds och körde 5 flyttlass mellan lägenheten och nya rummet. Jag som tänkte att jag inte hade så mycket saker... Men jag hade jävligt fel på den fronten. Jag fattar inte när och hur jag lyckats få upp allting hit?! När klockan var 21.30 var vi äntligen klara, helt slut slog vi oss ner i soffan och mumsade varm nyponsoppa med glass och biskvier innan jag sov sista natten på Istidsgatan. Tusen tack för hjälpen med allt Josse! Och TACK för att jag fått bo hos er så länge!



 

Igår eftermiddag hämtade jag ut nycklarna, det kändes konstigt att ta de sista grejerna får Josses och Tobbes lägenhet och gå över hit. Men som sagt, det är ca 250 meter mellan oss nu så vi kan ju lätt och smidigt hälsa på varandra när abstinensen bli för stor. ;) Jag ägnade hela eftermiddagen igår och en del av kvällen åt att packa upp och fixa i rummet. Det börjar likna ett hem nu men jag har fortfarande en del saker kvar att göra. Tyvärr är inte detta prio ett, även fast jag skulle vilja att det var det, för jag har två seminarium och en tenta att plugga till, och så ska jag åka hem till Stockholm och träffa mamma i helgen. Det känns dessutom som att jag håller på att bli sjuk, är trött och hängig, fryser och känner i halsen och bröstkorgen är det nått skit på G. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk så det bli att skippa träningen nu och sova ordentligt så jag är frisk och pallar med allt som ska göras. Det är så kul att mamma kommer hem från Rhodos imorgon och det kommer bli en jättemysig helg!!

Jajamän igår firade jag onsdagens tenta med en kräftskiva tillsammans med Sofia, hennes pojkvän Niclas, Emma, Rebecca och Danne. Vi bara älskar mat så vad kan vara bättre än att fira just genom att äta? ;) Det var en himla trevlig kväll med sommarfeeling, kräftor, räkor, västerbottenpaj med gräddfil, gräslök och rom, baguetter och aioli och vitt vin. Till efterrätt hade Sofia gjort lime- och vitchokladkladdkaka med hallon och grädde. Och ja, allt var precis lika gott som det låter! Vi satt och åt, pratade om alltifrån Knutbymorden till kosttillskott och Lunarstorm-alias och skrattade massor i typ sju timmar. Verkligen en bra kväll som vi snart måste göra om! TACK hörrni! :)

    
 
 
 
 
 
Eftersom det blev sent igår, och en hel del vin så avbokade jag förmiddagens vanliga träningspass och istället har jag slagit mig ner i soffan framför Nyhetsmorgon med ugnsbakad gröt toppad med kvarg, hallon, lite honung och gröna russin och en kopp te; lugn och skön lördagsmorgon!




Idag står flyttpackning, träning, plugg och Grekisk sallad på schemat. Imorgon går flyttlasset 250m söder ut och på måndag flyttar jag in officiellt. Egentligen borde jag prioritera plugg framför träning men känner jag mig själv rätt blir det träning i eftermiddag och plugg om jag hinner innan det blir Grekisk sallad med grillad kyckling till middag. :)

 

Trevlig helg allihopa!

 

 

 

PS. Om ni gillar gröt så måste ni prova det här:

Ungsbakad gröt (1 port.)

 

1 dl havregryn

1 tsk bakpulver

1 ägg

½ mosad banan

1 rivet äpple

Kanel eller vaniljpulver

Valfri toppning

 

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, bakpulver, kanel och/eller vaniljpulver. Blanda i de andra ingredienserna. Baka i en lite ugnsfast form i ca 15 minuter. Servera med valfritt tillbehör. Jag hade som sagt kvarg, hallon, honung och gröna russin till. Det blev riktigt mumsigt och dessutom ser det ju ut som en efterrätt! En fröjd för både synen och smaklökarna!

 

 

Kom hem för en stund sen, drog på mig mjukisshortsen och slog mig ner i soffan. Ute i köket lagar Tobbe lasagne och jag tänkte nog faktiskt sitta här i soffan och bara vänta på att få maten serverad (man får ju passa på nu de sista dagarna i kollektivet). Jag har bestämt mig för att ta en ledig kväll utan att känna mig stressad eller få dåligt samvete för det jag borde göra. Känns helt okej idag med tanke på att vi nu under eftermiddagen har skrivit vokabulärtentan. Jag satt fram till 15.15 och sista-minuten-pluggade och försökte trycka in de sista orden och fraserna innan tentan som började 16.00. Troligtvis inte det bästa sättet att tentaplugga på men det fick bli så den här gången och tentan känns faktiskt helt okej, några klurigheter men jag tror jag fixade den ändå, hoppas hoppas!! Som jag tjatar rätt mycket om så går tiden så förbaskat fort, jag fattar inte vart dagarna tar vägen?! Och så säger folk att tiden går fortare ju äldre man blir, hur ska detta sluta egentligen?!

 

I lördags var jag ute med Nikki, Julia och Sofie och dansade järnet på E-puben! Så mycket som jag skrattade under den kvällen var det längesen jag gjorde, tack för det tjejer! När vi lämnade puben kom den utlovade snön... Det vräkte ner och när jag vaknade på söndagsmorgonen var marken täckt med typ 15 cm nysnö, jävligt trist! När jag cyklade hem på natten fick jag en obehaglig känsla av att det var november och första snön som kom. Jag kände nej nej neeej jag pallar inte med mer vinter, mörker, jul, nyår, skidåkning och allt det där, och som tur är så slipper jag det för det som väntar är ju faktiskt vår, värme, ljus, cykling, grillning och pick-nick ute, blommor och grönska och allt annat härligt som hör den här årstiden till! Men när oktober och november väl kommer, då kommer jag bli hur lycklig som helst när första snön faller, då kommer jag se fram emot allt som jag verkligen inte vill ha just nu! Och tur är väl det! :)

 

Stora delar av den snön som kom smälte bort redan under måndagen och vi har haft tre riktiga härliga vårdagar med sol och plusgrader! Dessvärre har jag spenderat större delen av dagarna inomhus med plugg och träning på gymmet. Ser fram emot när jag kan börja cykla utomhus så man kommer ut lite mer och kan njuta av vädret och våren!

 

Känns skönt att ha lagt 2 av 3 vokabulärprov bakom sig nu. Imorgon väntar grammatiktentaplugga och grupparbete. Vi hade den första gruppresentationen förra veckan och ska ha den andra nästa vecka. Jag har äran att jobba med Sofia, Rebecca och Emma och vi ska se till att äga lika mycket på andra presentationen som vi gjorde på den första! ;)

 

Jag skulle kunna börja plugga på grammatiken nu, eller läsa till litteraturseminariet på måndag, eller söka fler sommarjobb, men jag känner att det är helt okej med en ledig kväll. Jag ska bara ta det lugnt, titta på Grey´s, fira tentan med chokladfylld banan i ugnen till efterrätt och sen lägga mig tidigt. Sömn har tyvärr blivit en bristvara de senaste dagarna så det vore skönt att vakna utvilad imorgon. :)

 
söndag morgon...  

vs måndag eftermiddag: 0-1
 
 
 
PS. Om bara en vecka får jag träffa mamma!!! <3

Alltså ibland är det fasen inte bra att vara ledig, för det är så segt att komma tillbaka till verkligheten och vardagen efteråt. Jag hade det kanske lite för bra i påsk (om man nu kan ha det...?) och när jag kom tillbaka hit upp till Umeå i onsdags förmiddag var hjärnan nån helt annanstans och lika så motivationen. Det var bara hem och lämna all packning och sen dra till skolan för grupparbete och tentaplugg. Men det är nog lika bra att man tvingas köra 110% från början för då måste man, oavsett om man vill eller inte, komma in i pluggmoodet. Onsdag, torsdag och fredag bara sprang iväg och både litteraturseminariet, gruppresentationen och hemtentan i Realia gick bra. Så skönt att lägga det bakom sig! Det var dock den hetsigaste tentan jag gjort. 50 frågor på 40 min och jag svarade på sista fråga när det var 2 sekunder kvar... Lite panik när man läste vissa frågor och kände att man inte hade nån aning om svaret, eller när man inte ens fattade frågan :P Man fick resultatet på en gång och det kändes bra att se siffrorna 74/100 och veta att man var godkänd!

 

Efter tentan tog jag en runda på stan, inhandlade en digital köksvåg (finally) och en fin fin lampskärm från Lagerhaus! Hann med 90 minuters distanscykling under eftermiddagen innan jag gick över till Sara och firade att hon fyllt år tidigare i veckan. Jag hade med mig några paket och hon bjöd på tapas och cupcakes. Som vanligt jättegott och jättetrevligt och givetvis åt jag liiite för mycket, också det är precis som vanligt.

 


Solig bild från stan igår...

 

Vaknade vid 06.30 i morse, jag tycks inte kunna sova längre än det?! Låg kvar en stund och filosoferade lite, åt frulle och bråkade lite med min punkterade cykel som stått oanvänd i några veckor nu, och inte fick jag till det den här gången heller, irriterande!! Jag får inte in någon luft i slangen och har provat med 3 olika pumpar... Lånade Tobbes cykel istället och drog till gymmet och simmade 30 min intervaller innan 55 min spinning med Emelie. Simningen var jobbig och jag insåg att jag är sjukt långsam nu mera, spinngen var riktigt rolig och svettig, prima musik att kötta till! :)

 

Nu ska jag resa mig från soffan och sätta fart och plugga till vokabulärtentan vi har nästa vecka. Sen blir det att baka lite pizza och äta den tillsammans med Josse innan det är dags för Converse-premiär (om det inte börjar snöna, skulle tydligen göra det idag men det är inte ett moln på himlen..??) och dans hela natten lång på E-puben med Nikki, Julia och Sofie från dietistklassen, hoppas jag orkar hålla mig vaken! Trevlig helg!

Hur glad blir man inte när en av ens favoritlåtar spelas på radion?! Den blir lixom snäppet bättre när den spelas spontant utan att man själv valt det, och det blir dessutom en trevlig och glad överraskning! Just nu spelas Kent - Jag Ser Dig på högsta volym från P3 och lilla köksradion! :D Perfekt pepp inför eftermiddagens 120 minuter distanscykling på IKSU.

Är vad jag gjort idag. Tog en promenad till IKEA i förmiddags och inhandlad lite nödvändigheter och annat tjafs till mitt nya rum. Eftersom bankomaten snodde mitt kort förra veckan gick jag runt med miniräknaren i högst hugg så att jag kunde summera ihop allting jag la i kassen för att vara säker på att inte överskrida de lånade kontanterna jag hade i plånboken. Man känner sig helt handikappad utan sitt betalkort! Som tur är, är det så billigt på IKEA att jag kunde handla massor med varor och gå där ifrån med pengar över. Det är nästan så billig att jag blir arg, eller i alla fall frustrerad. Jag kan inte annat än tänka på att det måste vara ett stackars barn som sitter någonstans på andra sidan jorden och knåpar ihop pastaslevar för 9 kr. Om det inte är barn så känns det som att det är vuxna som jobbar under dåliga förhållanden med en oacceptabelt låg lön, för hur går det annars ihop?! 5 tidskriftssamlare för 15 kr, besticklåda för 5 kr, underlakan för 19 kr, 4 kökshanddukar för 29 kr, duschdraperi för 49 kr... Det dyraste jag köpte var en tvålpump för 79 kr. Men å andra sidan, IKEA är ett av världens störta möbelföretag, kanske till och med det största (?) och det känns inte som att dom kan syssla med barnarbete eller dåliga arbetsförhållanden, eller? Och kanske det går runt just pga av att de beställer så ofantligt stora mängder av allting och på så sätt kan hålla priserna nere, eller pga av att alla som är där köper typ 1000 kokta korvar/person bara för att de också är skitbilliga?! Värst av allt är väl kanske att jag vet att jag kommer fortsätta handla på IKEA oavsett, för jag gillar IKEA och jag gillar att man faktiskt har råd att handla där utan att bli ruinerad. Dubbelmoral? Ja, om det är så att det förekommer barnarbete etc., men om inte, så kan ju vi bara hurra för IKEAs sätt att pressa priserna! HURRAA!

 

Från IKEA gick jag till Jakans Centrum och reklamerade mina trasiga Hestra-handskar på Team Sportia, fyndade smycken på Ur & Penns utförsäljning och tog en sväng in på Myrorna. Givetvis hade dom massa bra grejer, bl.a. stolar som skulle passa perfekt till mitt matbord men just nu kan jag inte få upp dom till Umeå så jag fick lite halvbittert gå där ifrån... Men inte helt tomhänt, kunde inte hålla mig från att köpa en söt liten mjölkkanna i glas.

 

Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan det är dags att sova. Imorgon tar jag ett tidigt flyg från våriga Stockholm tillbaka till vintriga Umeå och verkligheten... Ser fram emot det faktiskt! :)

 

 

 

 

 

 

PS. Pastaslevarna var billigare på IKEA än på Myrorna.....

Igår kväll kom jag hem till Sthlm efter 4 riktigt härliga, soliga och bortskämda dagar i fjällen runt Tänndalen. I onsdags morse tog jag tåget från Umeå till Hudiksvall där pappa, Petra och Bella plockade upp mig med bil. Efter en snabb pizza på nån ”förortspizzeria” rullade vi mot Tänndalen och hotellet i Rösavallen. På vägen blev vi blockerade av en renflock och jag var exalterad i flera timmar, har bara sett dom i inhägnad förut så det var coolt att se dom live i det fria! :) Väl framme serverades 3-rättersmiddag, vilket det gjordes varje kväll alla dagar, förutom på påskafton då det var påskbuffé. Ni kan jag förstå min lycka, hotellfrulle och dom middagarna i 4 hela dagar, bara det är ju som att vara i himmelriket!! Hade det inte varit för det strålande vädret och den otroligt vackra naturen hade jag stannat inne och ätit hela dagarna!

        


Vi åkte utför i Tännporten/Hamra på skärtorsdagen. Det var riktigt bra åkning i hårda men inte isiga pister och rätt mycket lössnö i offpisten. Vi åt hamburgerlunch och lyssnade på en wanna be hårdrockare (dock bra musiker) på afterskin innan vi begav oss tillbaka till vårt mysiga och familjära hotell för lite jacuzzibad innan middagen och den godaste renskavsgrytan jag ätit.

         

 


På långfredagsmorgonen var det molnigt så istället för att gå på tur åkte vi till Ramundberget och åkte utför. Jag tycker nog nästan att åkningen där var snäppet bättre än i Tänndalen med större variation i pisterna med allt ifrån dubbelsvarta pister (som jag och Petra hasade ner för) och långa röda nedfarter till gröna backar och park. Under förmiddagen lättade molntäcket och det blev strålande sol. Vi grävde en grop i backen där vi satt oss och åt medhavd lunch och pressade ansiktet mot solen! Det var en mycket lyckad dag som vi avslutade med lammiddag och skvallerläsning i hotellobbyn.


      


Lördagen bjöd på sol från klarblå himmel hela dagen och 25 km turåkning på fjället. Det var härligt att få åka lite längd igen även fast det gick långsamt i den relativt kuperade och svåråkta terrängen. Vi var ute större delen av dagen och jag tror nog vi fikade och pausade lika mycket som vi åkte. Naturen och omgivningen var slående vacker och det var en underbar dag, absolut en av de bästa turdagarna hittills i mitt liv! Jag tappade bara tålamodet en gång och det var på eftermiddagen när jag tyckte att vi fasiken borde vara framme, det var backar stup rakt upp och ner, vilket innebär långsam ”åkning”, eller snarare promenad uppåt och plogning nedåt. Det blir så drygt när det gå upp, ner, upp, ner, upp, ner... Och i en av nedförsbackarna lyckades jag med säsongens fetaste face plant! Skidorna åkte länge och längre ifrån varandra, jag orkade inte hålla emot och när jag nästa stod i splitt föll jag framåt och med hjälp av ryggsäckens tyngd blev det en störtdykning med huvudet före. Det gjorde rätt ont trots all lössnö och det såg förmodligen väldigt komiskt ut! Rivsår och bula i pannan och trasiga solglasögon fick jag på köpet. Kul att man kan stå på benen efter dryga 70 mils åkning den här säsongen..... :P Tillbaka på hotellet väntade en mumsig påskbuffé med all traditionsenlig mat, nubbe och sång. Ett trevlig avslut på en trevlig dag!

      

        


Söndag betydde åka-hem-dag. Kändes trist att behöva lämna ett så trevlig hotell och ett så underbart fjällområde! Vi hann med några kilometer på längdskidorna innan vi packade in och åkte de dryga 60 milen tillbaka till Sthlm. En 7 timmars bilresa med ett kebabstopp, två mackstopp, några timmars sömn, massa fnitter och lite vinkers-blinkers-leken (precis som när vi var små).


Tack bästa pappa & Petra för en
underbar helg!!!


Idag är det ju röd dag och fortfarande påsklov för min del. Jag har spenderat dagen med att rota igenom och packa om mina flyttkartonger som jag har stående på farmor & farfars vind. Jag ska ju flytta om två veckor och passade på att skicka några lådor med Zandras bil upp till Umeå – tack för hjälpen Zandra! :) Gamlingarna bjöd på smarrig laxlunch och fika på altanen. Hemma blev det bubbel (för att Danne kom på middag?!?), middag och efterrätt. Sjätte dagen i rad med efterätt.... Är det lov så är det! Mvh /Dietisten